Panteobligation

11 Januar 1876

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


2.

Udslettet 25 August 1908 Nr. 9.

Stempel 65 Ø.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Husmand Peder Rasmussen af Stangerup erkjender herved at være skyldig til Stubbekjøbing og Omegns Sparekasse den Kapital Kr. 400,00, skriver Fire Hundrede Kroner, som jeg forpligter mig til og mine Arvinger, en for alle og alle for en til efter 3 Maaneders foregaaende Opsigelse fra en af Siderne skadesløs at tilbagebetale paa Sparekassens Kontor en af de sædvanlige Kontordage i en 11 Juni eller 11 December Termin. Saalænge denne Kapital hos mig indestaar svarer jeg deraf ifølge forventende Bevilling i aarlig Rente 5% - indtil videre 4½%, der erlægges med Halvdelen i hver af de nævnte Terminer inden den 18 i Terminsmaaneden og udebliver jeg med Renternes Erlæggelse mere end 8 Dage efter denne Dato skal den hele Kapital uden foregaaende Opsigelse være forfalden til Betaling. Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af denne Kapital med paaløbende Renter og alle i Tilfælde af Søgsmaal muligt paagaaende Omkostninger giver jeg herved bemeldte Sparekasse 1 Prioritets Panteret i den mig ifølge Skjøde tinglæst 10 April 1856, tilhørende Hus Matr. Nr. 6af i Stangerup By med Grund og Haveplads af Hartkorn 1½ Alb. Glskat 10 s samt i Tilfælde af Ildsvaade i Bygningernes Assurancesum, der for Tiden udgjør 860 Kr.
Dersom Pantet ikke holdes i forsvarlig Stand eller i nogen Maade forringes eller paadrages Restance i Skatter eller Afgifter da er Kapitalen uden foregaaende Opsigelse forfalden til Betaling

Læst 11 Januar 1876.

I Stangerup Gods hvorunder Ejendommen hører er perpetueret til Statskassen og til Stangerup Hospital 22135 Rdl. 41½ s. Iøvrigt underkaster jeg mig dog ved Fr. Gjæld betræffende §15 i Lov af 29 Marts 1873, der omhandler Udlæg uden Grundlag af Dom eller Forlig.

Stubbekjøbing den 29 December 1875.
Peder Rasmussen

Til Vitterlighed
Lauritz Nyholm P. Skytte.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 11 Januar 1876.
Hastrup cst.