Panteobligation

21 Marts 1876

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


7.

Stempel 1 Kr. 55 Ø

Udsl. 18/1 1898 No 14.

Panteobligation stor 910 Kr. 57 Ø udstedt af Gaardejer Tønnes Peter Rasmussen til Creditforeningen af Grundejere i de danske Østifter.
Undertegnede Gaardejer Tønnes Peter Rasmussen som er bleven Ejer af den ifølge Obligation tinglæst den 27 August 1857 af min Fader Gaardejer Rasmus Tønnesen til Kreditforeningen af Grundejere i de danske Østifter dens 1 Serie pantsatte Ejendom : Gaarden Matr: No: 4a i Alkestrup By i Maglebrænde Sogn, under Stubbekjøbing Herreds Jurisdiktion, i Maribo Amt overtager herved den ifølge angivne Obligation tilbagestaaende Restgjæld. til et Beløb af 910 Kr. 57 Ø og erkjender saaledes med min af Øvrigheden som Medlem i bemeldte Forening er bleven skyldig til dennes 1 Serie : Ni Hundrede og Ti Kroner 57 Ø. I forhold til den oprindelige ved den forannævnte Obligation stiftede Gjæld Beløb 600 Krd. = 1200 Kr. er Et Tusinde og To Hundrede Kroner bliver jeg altsaa ifølge Foreningens Statuter solidarisk ansvarlig med den øvrige nuværende eller tilkommende Debitorer af 1´ Serie for alle af denne Serie indgaaende Forpligtelser indtil jeg statutmæssigen er udtraadt af samme. Af bemeldte oprindelige Gjælds-Beløb

Læst 21 Marts 1876.

forlægger jeg aarligen fra 11 December 1875 at regne og indtil Gjælden er betalt 5 er fem Procent eller 60 Kr., hvoraf Halvdelen eller 2½ Procent erlægges i hver 11 Juni ----- (vide 107) ----- pantsætter jeg herved min Prioritet næstefter Arvefæsteafgift og efter 3000 Kr. er Tre Tusinde Kroner til det Classenske Fideicommis samt efter Andelen i den Sognets Kongetiende paahvilende Refusion til Nykjøbing Latinskole og efter den paabemeldte Tiende hæftende Kongelige Kapital den i Taxationsforretning af 3 Juni 1857 af Foreningens Taxationsmænd beskrskrevne og mig ifølge Adkomst, som er tinglæst den 15 Juni 1875 tilhørende Ejendom Gaarden Matr. N. 4a i Alkestrup By i Maglebrænde Sogn under Stubekjøbing Herreds Jurisdiktion i Maribo Amt, med tilliggende Jorder skyldsat for Hartkorn 5 Td. 3 Skp. ¨ Fdk. 2¾ Alb. Glskat 73 Kr. 72 Ø. med Gaardens Konge og Kirketiende, med Andeæ i Sognets Kirke med et paa Ejendommen til enhver Tid værende Bygninger sammes mur og nagelfaste eller jordfaste Tilbehør derunder Kakkelovne og Komfurindretninger indbefattede, Jordernes Avl og Afgrøde Ejendommens Leje og anden Interesse, samt Besætning Brandredskaber, Inventarium og Redskaber saavelsom samtlige.
Det bemærkes, at der paa Gaarden hæftende Arvefæsteafgift svares til det Classenske Fideicommis aarlig med 16 Td. 1 Skp. 2¾ Fdk Byg med Panteret efter Skatter og Afgifter til det Offentlige, og skal ethvert Skjøde eller Adkomstdokument forevises for Fideikommissets Befuldmægtigede paa Corselitze forinden det antages til Thinglæsning. Da hele Sognets Kongetiende paahvilende aarlige Refusion til Nykjøbing Latinskole, andrager 10 Td. Rug, 11 Td Byg og 3 Td. Havre og den Kgl. Kapital 650 Rdl.
Den Sognets Kirke og Kirketiende paahvilende Kongelige Kapital 550 Rdl. antager at være betalt men er ikke udslettet af Pantebogen. Af Pantet svares aarlig i Præstetiende 5 Skp. 2¼ Fdk Hvede og Rug 2 Td og 4½ Fdk Byg, 1 Td. 3 Skp. ¾ Fdk Havre og i Smaared-

Læst 21 Marts 1876.

sel til Præsten 3 Skp. 1 Fdk. Byg og i Kvægtiende 2 3/16 Fdk Byg.
Der findes ikke noget tinglæst om, at den indløselige Del af Bankhæftelsen paahviler Pantet.

pt. Stubbekjøbing den 8 Marts 1876.
Tønnes Peder Rasmussen

Som Kurator ifølge Beskikkelse der tinglæses samtidigt hermed.
Hans Jensen.

Til Vitterlighed om Underskrifternes Ægthed og Dateringens Rigtighed.
Hastrup S. Smidt.
cand juris Kontorist

Stubbekjøbing

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 21 Marts 1876, dels som Pantebrev for 910 Kr. 57 Ø, alle med Hensyn til den Debitor paahvilende solidariske Ansvarlighed for Foreningens Gjæld samt hans Forpligtelse til eventuelt at svare overordentlige Bidrag til Refusion og Administrationsfonden.

Hastrup cst.