Panteobligation

6 Februar 1877

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


10.

Udsl. 13/1 1880 Nr. 45.

Stempel 2 Kr 65 Ø

Panteobligation

Underskrevne Husmand Hans Christian Pedersen tilstaar herved at være Lars Johan Madsen, en Søn af Aftægtsmand Lars Peter Madsen Hare i Alkestrup og for Tiden 15 Aar gammel den Sum 1600 Kr. skyldig. Thi forpligter jeg herved mig og arvinger disse En for Alle og Alle for En til skadesløst at tilbagebetale fornævnte Et Tusinde og Sex Hundrede Kroner efter et halvt Aars Opsigelse i en 11 Juni eller 11 Decbr. Termin og til saalænge Kapitalen hos mig indestaar at forrente samme - efter forrentet kongelig Bevilling med 5% - er Fem

Læst 6 Febr. 1877.

Procent pro Anno der erlægges med Halvdelen i hver 11 Juni og 11 Decbr. Termin 1 Gang i 11 Juni Termin d. A for den fra 11 Decbr. 1876 indtil da forløbne Tid.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital, Renter og alle i anledning af Fordringens Sikrelse, Opsigelse ig Indskrivelse paaløbende omkostninger pantsætter jeg herved med Prioritet næstefter nedennævnte Afgifter og en Aftægt 3 Td. 2 Fdk. Byg efter Kapitalstaxt til det Classenske Fideikommis, 600 Kr. paa første Prioritet hvoraf svares 5% aarlig Rente og en Aftægt til Ane Hansdatter Kapitaliseret til 750 Kr., den mig ifølge Skjøde, som tinglæses samtidigt herved tilhørende Ejendom Matr. Nr. 8 i Alkestrup By, Maglebrænde Sogn af Hartkorn 3 Skp. ¨ Fdk. ¾ Alb glskat 2 Rdl. 78 s med Bygninger, disses mur og nagelfaste appertinentier, den paa Ejendommen til enhver Tid værende Besætning og Inventarium, avl og Afgrøde, Bygningernes og øvrige pantsatte Ejendeles Assurancesum.
Saafremt jeg nogensinde udebliver med Renten over Forfaldstid eller jeg afhænder Pantet eller nogen Del deraf være sig ved Skjøde, Kjøbekontrakt eller andet Adkomstdokument eller jeg undlader at holde Bygninger, Besætning eller Inventarium vel vedlige og brandforsikrede til fuld Værdi, eller jeg paadrager Pantet Restancer af Skatter, Afgifter og, Tiender eller Prioritetsrenter, da er i ethvert af disse Tilfælde Kapital og Renter strax forfalden til Betaling og Kreditor berettiget til uden foregaaende Lovmaal og Dom at gjøre Udlæg i Pantet i Henhold til Lov 29 Marts 1873, hvilket sidste ogsaa skal gjælde, naar Kapitalen efter forudgaaet lovlig Opsigelse ikke erlægges til Forfaldstid.
I Søgsmaalstilfælde ere jeg og Arvinger underkastede den hurtige Retsforfølgning efter fr 25 Januar 1828 og pligtige til hvor vi end bo eller opholde os at møde for den Forligskommission og Ret hvorunder Pantet hører efter Varsel som for

Læst 6 Februar 1877.

indenherreds Mænd, forkyndt paa den pantsatte Ejendom.
Adkomstdokumenterne paa Matr. Nr. 8 skulle forinden Tinglæsningen forevises paa Corselitze.

Til Bekræftelse under min Haand i 2 Vidners Overværelse.

Alkestrup f. T. Stubbekjøbing den 2 Febr. 1877.
Hans Christian Pedersen.

Til Vitterlighed om Underskriftens Ægthed og Dateringens Rigtighed.
Lars Larsen L Ravnsgaard.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 6 Febr. 1877.

Madsen cst.