Panteobligation

20 Marts 1877

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


7.

Udsl. 22/1 78 Nr. 13.

Stempel 4 Kr

Panteobligation

Undertegnede Parcellist Christen Larsen i Maglebrænde erkjender herved at thave modtaget til Laans af Kjøbmand Th. Borello i Nykjøbing p. F. 2400 Kr. enten Kontant eller i Varer, dels i Landmandsbankens Hypothek Obligationer- Disse To Tusinde og Fire Hundrede Kroenr. forpligter jeg mig til skadesløst at betale den 11 Decbr. d. A., 1877, og har jeg formaaet Gaardejer i Alstrup Ole Rasmussen Bosens Enke Maren Sorsdatter til herfor at indestaa som Selvskyldnerkaurtionist.
Til Sikkerhed for skadesløs betaling af den skyldige Kapital med eventuelle Morarenter og alle ved fordringens Sikrelse, Inddrivelse eller paa anden Maade paaløbende Omkostninger giver jeg herved Kreditor Panteret i den mig ifølge tinglæst Skjøde tilhørende Ejendom Matr. Nr. 15c i Maglebrænde By og Sogn, med Bygninger og Jorder af Hartkorn 1 Td. 2 Skp. 3 Fdk. ¾ Alb. Bygningernes Mur og sømfaste Ting og øvrige Tilbehør samt Assurance, Jordenes Avl og Afgrøde, Besætning og Inventarium, der til enhver Tid paa Ejendommen værende Gjødning og Afgrøde i Straa, Hø og utærsket Sæd, de pantsatte løse Gjenstandes Brandforsikringssum og al af Ejendommen gaaende Leje eller anden Interesse, alt med Prioritet næst efter andel i Aftægt og Pantegjæld 5800 Kr. tildels eller i det Hele til en Rente af indtil 5% p. A. Ved Forfaldstid skal Kreditor være berettiget til overensstemmende med Loven af 29 Marts 1873 §15 uden foregaaende Lovmaal og Dom at gjøre Exekution i Pantet. Pantsætningen skal tillige eventuelt tjene Kautionisten til Sikkerhed i Ejendommens Glskat er 21 Kr 72 Ø.
Jeg Maren Bosen (Larsdatter) Ole Rasmussen Bosens Enke indgaar den foranførte Selvskyldnerkaution. I Søgsmaalstilfælde skulle vi begge saavel Debitor som Selvskyldnerkautionist være underlagt den hurtige Retsforfølgning efter fr 25 Januar 1828.

Maglebrænde skreven i Nykjøbing p F den 19 Marts 1877.
Som Sælger og Selvskyldnerkautionist
Maren Boesen.

Til Vitterlighed om rigtig Datering.
Th. Andresen L Th Blæsberg

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 20 Marts 1877.

Madsen cst.