Panteobligation

18 December 1877

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


19.

Udsl. 9/1 83 Nr. 32.

Panteobligation stor 17000 Kr. udstedt af Gaardejer Hans Jørgen Larsen til Kreditforeningen af Grundejere i de danske Østifter
Un-

Læst 18 Decbr. 1877.

dertegnede Gaardejer Hans Jørgen Larsen, Ejer af Gaarden Matr. Nr. 15a og 37g i Maglebrænde By og Sogn, under Stubbekjøbing Herreds Jurisdiction i Maribo Amt med tilhørende Konge og Kirketiende erkjender herved, at jeg ved at indtræde som Medlem i den 4´ Serie af Kreditforeningen af Grundejere i de danske Østifter har modtaget til Laans af bemeldte Laaning 17000 Kr. hvilke Sytten Tusinde Kroner ere mig udbetalte paa statutmæssig Maade. I Forhold til denne Gjæld blive jeg saaledes i Følge Foreningens Statuter solidarisk ansvarlig med dens øvrige nuværende eller tilkommende Dabitorer af dens 4 Serie for alle af denne Serie indgaaede Forpligtelser, indtil jeg statutmæssigen er udtraadt af samme. Af den nævnte Kapital erlægger jeg aarligen fra 11 Decbr. 1877 at regne og indtil Gjælden er betalt 5 er fem Procent eller 850 Kr., hvoraf Halvdelen eller 2½% erlægges i hver 11 Juni og ligeledes Halvdelen eller 2½% ----- vide pag 101 ----- inden forløbet af 5 Aar fra dens Stiftelse er jeg ved Udtrædelsen af Foreningen -----. Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af alt hvad jeg efter denne obligation ----- pantsætter jeg herved med Prioritet næstefter 72 Kr. 62 Ø. er Tre og Firsindstyve Korner 62 Ø til Stangerup Hospital og efter nedennævnte forskjellige Naturalpræstationer og Refusioner den i Taxationsforretning af 27 Oktober 1877 og dennes Paategning af 8 Decbr s. A. af Foreningens Taxationsmænd beskrevne og mig i Følge Adkomst som tinglæses samtidigt hermed tilhørende Ejendom Gaarden Matr. Nr 15a og 37g i Maglebrænde By og Sogn under Stubbekjøbing Herreds Jurisdiction i Maribo Amt med Tilliggende Jorder, som ere skyldsatte.
under Matr Nr. 15a for Hartkorn - 4 Td. ¨ Skp. ¨ Fdk. 2¼ Alb. Glskat 65 Kr. 54 Ø.
- ¨ ¨ ¨ 37g ¨ ¨ ¨ - ¨ - 3 - ¾ - - ¨ - ¨ -
- ---------------------------------------------------------
- i alt Hartkorn - 4 Td. 1 Skp. ¨ Fdk. ¨ Alb. Glskat 65 Kr. 54 Ø.
samt med tilhørende Konge og Kirketiende, med de paa Ejendommen til enhver Tid værende Bygninger, sammens, mur-, nagel eller jordfaste Tilbehør ----- som fr 25 Januar 1828 foreskriver.
Det bemærkes, at det forud prioriterede til Stangerup Hospital skyldige 83 Kr. 62 Ø. i Tilfælde af den pantsatte Ejendoms Udstykdige hæfte solidarisk paa de enkelte Parceller, at der til Stangerup Hospital hæfter solidarisk med det øvrige Stangerup Gods i Følge Deklaration af 30 Novbr. 1858 forskjellige Naturalpræstationer, hvis Værdi ikke er opgivet, og at der hæfter Refusioner til forskjellige aarlig Kr 193,87 samt 1 Td. Havre ligeledes solidarisk med det øvrige Stangerup Gods. Paa Sognets Kongetiende hæfter Kgl Kapital Kr 1300 samt Refusioner til Nykjøbing Latinskole 10 Td. Rug, 11 Td. Byg og 3 Td. Havre; paa Sognets Kirketiende Kr 1100 som dog formenes at være betalt, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestade i Kirken.
Der paahviler Pantet Vederlag for Præstetiende og i Forening med M N. 9c sammesteds Smaaredsel og Præstetiende til Præsten, men der findes ikke noget tinglæst om, at den indløselige Del af Hus hæftelsen paahviler Pantet.

H. J Larsen.

Til Vitterlighed om Underskriftens Ægthed og Dateringens Rigtighed.
L. Ravnsgaard Hugo Dorph.
Sagfører i Stubbekjøbing Kjøbmand i Stubbekjøbing

Læst

Læst 18 Decbr. 1877.

inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 18 Decbr. 1877 dels som Pantebrev dels med hensyn til den Debitor paahvilende solidariske Ansvarlighed for Foreningens Gjæld og hans Forpligtelse til eventuelt at svare overordentlige Bidrag til Resterne og Administrationsfonden.

Oxenbøll.