Panteobligation

15 Januar 1878

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


9.

Læst Paategning d 6/4 1886 No 1.

Udsl. 30/9 90 Nr 5

Stempel 2 Kr 55 Ø.

Panteobligation stor 1532 Kr 26 Ø udstedt af Bodil Kirsti-

Læst 15 Januar 1878

ne Larsen til Kreditforeningen af Grundejere i de danske Østifter.
Undertegnede Bodil Kirstine Larsen, som er bleven Ejerinde af den i Følge Obligation tinglæst den 12 Oktober 1869 af Parcellist Lars Olsen til Kreditforeningen af Grundejere i de danske Østifter' dens 1´ Serie pantsatte Ejendom : den bebyggede Parcel Matr Nr. 4b i Alkestrup By, i Maglebrænde Sogn under Stubbekjøbing Herreds Jurisdiktion i Maribo Amt med tilhørende Konge og Kirketiende, overtager herved den i Følge nysnævnte Obligation tilbagestaaende Restgjæld til et Beløb af 1532 Kr 26 Ø. og erkjender saaldes at jeg, ved i forrige Debitors Sted at indtræde som Medlem i bemeldte Forening, er bleven skyldig til dennes 1 Serie: Et Tusinde Fem Hundrede Tredeive og To Kroner 26 Ø. I Forhold til den oprindelige af en tidligere Ejer stiftede Pante Gjæld til Beløb 1100 Rdl = 2200 Kr er To Tusinde og To Hundrede Kroner bliver jeg altsaa i Følge Foreningens Statuter solidarisk ansvarlig med dens øvrige nuværende eller tilkommende Debitorer af 1 Serie for alle af denne Serie indgaaede Forpligtelser indtil jeg statutmæssigen er udtraadt af samme. Af bemeldte oprindelig Gjælds Beløb erlægger jeg aarligen fra 11 Decbr 1877 at regne og indtil Gjælden er betalt 5 er fem Procent eller 110 Kr. hvoraf Halvdelen eller 2½% erlægges hver 11 Juni og ligeledes Halvdelen ..... vide pag 107 ....., pantsætter jeg herved med første Prioritet næstefter Arvefæsteafgiften min jævnsides de i Følge Obligation, som tinglæses samtidig hermed ligeledes til Foreningens 1 Serie skyldige 452 Kr med dertil knyttede statumæssige Forpligtelser i Forhold til 600 Kr., den i Taksationsforretning af 16 Novbr 1859 af Foreningens Taxationsmænd beskrevne og mig i Følge Adkomst, som er tinglæst den 3 Juli 1877 tilhørende Ejendom : Parcellen Matr Nr. 4b i Alkestrup By, Torkildstrup Maglebrænde Sogn under Stubbekjøbing Herreds Jurisdiktion i Maribo Amt skyldsat for Hartkorn 1 Td, 1 Skp, ¨ Fdk., ¾ Alb. og Glskat 15 Kr 45 Ø med tilhørende Konge og Kirketiende, med de paa Ejendommen til enhver Tid værende Bygninger, sammes mur og nagelfaste eller jordfaste Tilbehør, derunder Kakkelovne og Komfurindretninger indbefattede. Jordernes Avl og Afgrøde Ejendommens Leje og anden Interesse samt Besætning, Brandredskaber, Inventarium og Redskaber saavelsom samtlig pantsatte Gjenstandes Assurancesummer ..... at være paadragen Pantet af de tidligere Debitorer der er Kapitalen eller hvad

Læst 15 Januar 1878

deraf ..... som fr af 25 Januar 1828 foreskriver.
Det bemærkes, at Arvefæsteafgiften svares til det Classenske Fideikommis med 3 Td. 4 Skp. 2 Fdk Byg aarlig. Paa den Ejendommen tilhørende Kongetiende hæfter Andel i den Sognets Kongetiende paahvilende kgl Kapital 1300 Kr. og aarlig Refusion til Nykjøbing Latinskole af 10 Td. Rug, 11 Td. Byg og 3 Td. Havre. Paa Kirketienden hæfter Andel i den Sognets Kirketiende paahvilende Kgl. Kapital 1100 Kr, hvilken dog antages at være indbetalt, men ikke af Pantebøgerne udslettet.
Der paahviler den pantsatte Ejendom Kvægtiende til Præsten, men der findes ikke noget tinglæst om, at den indløselige Del af Bankhæftelsen paahviler Pantet.

Alkestrup men skrevet i Stubbekjøbing den 2 Januar 2989.
Bodil Kirstine Larsen.

Til Vitterlighed om Underskriftens Ægthed og Dateringens Rigtighed.
H. Munk Gjern
By og Herredsfuldmægtige i Stubbekjøbing

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 15 Januar 1878 dels som Pantebrev for 1532 Kr 26 Ø dels med Hensyn til den Debitrix i Forhold til Forenin den oprindelige Gjæld til Foreningen 2200 Kr. paahvilende solidariske Ansvarlighed og med Hensyn til hendes Forpligtelse eventuelt at svare overordentlige Bidrag til Reserve og Administrationsfond.

Madsen kst.