Panteobligation

19 Februar 1878

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


19

Læst Transport af Paategning paa Obligation, læst 20 Juni 1876 prf. 320-10 fra H. J. Madsen til O. P. Mortensen og L Mortensen for 1100 Kr., saalydende :

Stempel 90 Ø.

Den nu afdøde Ole Peder Mortensen tilhørende Andel i foranstaaende Obligation Kr 550 hvoraf jeg i Henhold til medfølgende Skifteattest er bleven Ejer, transporteres herved til Lars Mortensen, der altsaa nu er Eneejer af Obligationen.

p. t. Stubbkjøbing den 13 Novbr. 1876
Morten Olsen Skrikke.

Til Vitterlighed.
H. Munk Gjern.

Som beskikket Værge for min Søn Lars Mortensen meddeler jeg herved mit Samtykke til at Ejendommen Matr Nr 3d i Alkestrup By, Maglebrænde Sogn med Konge og Kirketiende maa udgaa af Pantet i Følge foranstaaende Obligation, hvorhos jeg underskrevne Debitor Hans Jørgen Madsen i Stedet herfor gives 1 Prioritet og Panteret i den mig i Følge Skjøde af D. D., der tinglæses samtidig hermed, til hørende Ejendom Huset Matr Nr 25b i Gunsemagle By, Torkildstrup Sogn med Grund og Tilliggende af Hartkorn 1 Fdk. ¾ Alb Glskat 29 Ø tilligemed Ejendommens Konge og Kirketiende, Bygningernes mur og nagelfaste Appertinentier, Assurancesum, Leje og al anden Interesse. Jeg vedtager endvidere, at der naar Forfaldstiden er kommet sakl kunne gjøres Udlæg i Pantet uden foregaaende Lovmaal og Dom i Henhold til Loven af 29 Marts 1873 §15 ligesom jeg i Søgsmaalstilfælde er underkastet den hurtige Retsforfølgning efter Fr. 25 Januar 1828. Det bemærkes at sidstnæøvnte Ejendom ikke maa afhændes til andre end Ejerens Børn uden Samtykke fra Stangerup Godss Vstyrelse.

Skrevet i Stubbekjøbing den 15 Febr. 1878
Morten Skrikke Hans Jørgen Madsen.

Til Vitterlighed
P. Rasmussen H Munk.

Læst foranstaaende Transport og Paategning inden Stubbe-

Læst 19 Febr. 1878.

kjøbing Herreds Ret den 19 Februar 1878 og Obligationen herefter udslettet som Hæftelse paa Matr. Nr 3d i Alkestrup, Maglebrænde Sogn og indført som Hæftelse paa Matr. Nr. 25b i Gunsemagle, Torkildstrup Sogn.

Oxenbøll.