Panteobligation

12 Marts 1878

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


13.

Læst Paategning 13/1 80 Nr. 36
Udsl. 1/5 88 No 10

Stempel 30 Ø.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Maren Kirstine Pedersen erkjender herved at være skyldig til min Fader Peder Jørgensen af Maglebrænde den Sum 200 Kr., hvilke To Hundrede Kroner jeg forpligter mig til skadesløst at tilbagebetale med 20 Kr skriver Tyve Kroner aarlig, der erlægges med Halvdelen 10 Kr. i hver 11 Juni eller 11 Decbr. Termin første Gang 11 Decbr Termin d. A. Af Kapitalen svares ingen Ren-

Læst 12 Marts 1878.

ter, og hvade der af den ikke er betalt inden at den længst levende af mine Forældre Peder Jørgensen og Hustru Else Olsdatter er afgaaet ved Døden bortfalder, hvorfor Kapitalen skal kunne udslettes ved Forevisning af Dødsattest for nævnte mine Forældre.
Forringes nedennævnte Pant paadrages det Skatterestancer eller jeg ikke holder Bygningerne brandforsikrede ti fuld Værdi, eller jeg udebliver over Forfaldstid med noget af de ovenfor betingede Afdrag, da er Kapitalen eller hvad deraf til enhver Tid staar til Rest, strax forfalden til skadesløs Betaling.
I Søgsmaalstilfælde er jeg underkastet den hurtige Retsforfølgning efter Fr. 25 Januar 1828, ligesom jeg vedtager, at der uden foregaaende Lovmaal og Dom i skal kunne gøres Udlæg i Pantet i Henhold til Loven af 29 Marts 1873 §15.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling giver jeg herved Prioritet og Panteret næstefter Aftægt til ovennævnte mine Forældre i den mig i Følge Skjøde af Dags Dato, der tinglæses samtidig hermed ..... som foranstaaende Obligation ..... fri Stolestader i Kirken, og at en tidligere Ejer mangler tinglæst Adkomst paa Tienderne.

Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Skrevet i Stubbekjøbbing den 5 Marts 1878.
Maren Kirstine Pedersen

Til Vitterlighed.
Gjern H. Munk

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 12 Marts 1878.

Madsen kst.