Panteobligation

12 Marts 1878

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


12.

Udsl. 13/1 80 Nr. 35.

Stempel 66 Ø.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Maren Kirstine Pedersen af Maglebrænde erkjender herved at være skyldig til min Broder Jens Pedersen den Sum 400 Kr., hvilke Fire Hundrede Kroner jeg forpligter mig til skadesløst at tilbagebetale den første 11 Juni eller 11 Decbr. Termin, der indtræffer et fuldt Halvaar efter at begge min Forældre ere afgaaede ved Døden. Kapitalen forrentes ikke til Forfaldstid.
Forringes nedennævnte Pant paadrages det Skatterestancer eller jeg ikke holder Bygningerne brandforsikrede ti fuld Værdi, da er Kapitalen med alt deraf dependerende forbnævnte Uopsigelighed upaaagtet strax forfalden til skadesløs Betaling, hvilket ogsaa er Tilfældet hvis Ejendommen skifter Ejer.
I Søgsmaalstilfælde er jeg underkastet den hurtige Retsforfølgning efter Fr. 25 Januar 1828, ligesom jeg vedtager, at der, naar Forfalstiden er kommet skal kunne gjøres Udlæg i Pantet uden foregaaende Lovmaal og Dom i Henhold til Loven af 29 Marts 1873 §15.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital med Renter og mulige Omkostninger giver jeg Prioritet og Panteret næstefter aarlig Aftægt til mine fornævnte Forældre kapitaliseret til Kr 328 samt Kapital Kr 200 og med Oprykningsret i den mig i Følge Skjøde af

Læst 12 Marts 1878.

D D, der tinglæses samtidig hermed tilhørende Ejendom i Maglebrænde By og Sogn.
- Matr Nr. 16d af Hartkorn 2¾ Alb. Glskat Kr 0,72
- ¨ - 8b ¨ - ¨ 1¾ - ¨ under 16d
Ejendommens Bygninger samt mur og nagelfaste Appertinentier, Leje og al anden Interesse saavelsom Bygningernes Forsikringssum og endelig Kirketienden af 16d samt Konge og Kirketienden af 8b. Det bemærkes, at Ejendommen henhører under Stangerup Gods i hvilken Henseende fremhæves, at paa hver hel Gaard under Godset hviler Kapital Kr 83,62 for hvilket Beløb udstykkede Parceller ere solidarisk ansvarlige og at der paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb Kr. 193,88 foruden en Del Naturalier der ikke ere anslaaede i Penge, at der paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hviler Kapital Kr 1300 og aarlig Refusion til Nykjøbing Latinskole 10 Td Rug, 11 Td Byg og 3 Td. Havre, at der paa Sognets Kirketiende hviler Kapital Kr. 1100 der dog skal være betalt, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken, og at jeg mangler tinglæst Adkomst paa Tienderne.

Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Skrevet i Stubbekjøbbing den 5 Marts 1878.
Maren Kirstine Pedersen

Til Vitterlighed.
Gjern H. Munk

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 12 Marts 1878.

Madsen kst.