Panteobligation

3 September 1878

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


4.

Udslettet 8/1 1884 No 23

Stempel 80 Ø.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Claus Pedersen i Maglebrænde By og Sogn paa Falster tilstaar og herved vitterliggjør at være skyldig til offentlige Midler under Lolland Falsters Stiftsøvrighed umeddelbare Bestyrelse 484 Kr. 54 Ø., tilhørende Kasse Konto Nr 3 Stubbekjøbing Præstekald og hidrørende fra at jeg er bleven Ejer af Huset Matr. Nr. 32 og Jordlodden Matr. Nr. 4i i Maglebrænde, hvori Kapitalen allerede er indestaaende som resterende Kjøbesum efter Lov af 24 April 1860 efter den forrige Ejer Jens Rasmussens obligation af 12 Februar 1864. og hvori det er tilladt, at den ogsaa hos mig maa forbliver indestaaende men hvorhos jeg dog forpligter mit til efter et Fjerdingaars Opsigelse fra Kreditors, men efter et helt Aars Opsigelse fra min Side at udbetale Kapitalen i hvilken 11 Juni eller 11 Decbr Terming hvorpaa Opsigelsen maatte lyde og saalænge Kapitalen hos mig er indestaaende, svarer jeg deraf i Rente 4% pct. regnet fra 11' Juni d. A. at erlægge i forbemeldte Terminer hver Gang med Halvdelen ; dog underkaster jeg mig om saadant forlanges, at udbetale Kapitalen saavelsom at erlægge Renterne til andre Terminer efter Lov af 28 Februar 1874 om Forandring i de gjældende Regler om de lovbekendte Betalingsformer.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital, Renter og Omkost-

Læst 3 Septbr 1878.

ninger pantsætter jeg herved med 1 Prioritet forbemeldte mig tilhørende Ejendomme Matr. Nr. 32 i Maglebrænde af Hartkorn 1 Fdk uden særskilt Glskat og Matr. Nr. 4i sammesteds af Hartkorn 1 Skp. ¨ Fdk. ¨ ¼ Alb. og Glskat Kr 2,43 med dertil hørende Bygninger samt disses mur og nagelfaste Tilbehør saaledes som Ejendommen i en den 21 Decbr. 1877 foretagne Forretning nærmere findes beskrevne og vurderet til 1800 Kr. og saaledes som den herefter bebygget og forbedret vorder. Med samme Prioritet pantsætter jeg tillige den til enhver Tid paa Ejendommen værende Gjødning og Afgrøde i Straa, Hø og utærsket Sæd, al af Ejendommen værende Leje og Interess samt den Sum hvorfor Bygningerne ere eller blive forsikrede mod Brandskade, for nærværende Tid 400 Kr.
Det bemærkes, at efter Retsanmærkning paa den hidtil gjældende Obligation, har Præstekaldet manglet tinglæst Adkomst paa den pantsatte Ejendom.
Skulde Renten ikke til rette Forfaldstid blive betalt eller Pantet paadrages Restance af Skatter og Afgifter eller ikke blive forsvarligen vedligeholdt, skal Kapitalen strax og uden Opsigelse være forfalden til Udbetaling og Inddrivelse paa lovlig Maade, og skal det i saa Tilfælde, som og naar Kapitalen efter Opsigelse maatte være forfalden, være Kreditor overladt at iværksætte Inddrivelsen enten efter Fr. 25 Januar 1828 eller Lov af 29 Marts 1873 §15 om Udlæg uden Grundlag af Dom eller Forlig uden at der ligesaa lidet uden det første som under det andet Alternativ af mig eller andre, som træde i Stedet for mig med Hensyn til mine heraf flydende Forpligtelser, derom kan fordres andet Varsel - til Opsigelse derunder indbefattet - med det der, som for Hjemmehørende i Jurisdiktionen maatte være sket paa den til Pantet hørende Bopæl, hvad entn denne er Opholdssted for mig eller dem eller ikke, ligesom ogsaa jeg saavelsom de skulle være underkastede at lide Tiltale og Dom ved den faste Ejendoms Værneting.
Til Bekræftelse udstedes og underskrives denne Obligation af mig i Vitterlighedsvidners Overværelse som Gjældsbrev for forbemeldte fire Hundrede firsindstyve og fire Kroner 54 Ø.

Maglebrænde men skrevet i Stubbekjøbing den 30 August 1878
Chlaus Pedersen.

Til Vitterlighed
Gjern H. Munk.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 3 Septbr. 1878.

Madsen kst.