Panteobligation

17 December 1878

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


23.

Udsl. 19/2 1884 No 6.

Stempel 1 Kr 65 Ø

Panteobligation

Jeg underskrevne Jens Christian Hansen, Parcellist i Maglebrænde erkjender herved at være skyldig til Stubbekjøbing og Omegns Sparekasse den Kapital Kr 1000 er et tusinde Kroner, som jeg forpligter mig og Arvinger disse en for alle og alle for en til efter 3 Maaneders foregaaende Opsigelse fra en af Siderne skadesløs at tilbagebetale paa Sparekassens Kontor en af de sædvanlige Kontordage i en 11 Juni eller 11 Decbr Termin. Saalænge denne Kapital hos mig indestaar svarer jeg deraf i Følge meddelt Bevilling i aarlig Rente 5 pro Cent, der erlægges med Halvdelen i hver af de ovennævnte Terminer inden den 18 i Terminsmaaneden og skulde jeg udeblive med Renternes erlæggelse mere end 8 Dage efter denne Dato skal den hele Kapital strax være forfalden til Betaling.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af denne Kapital med paaløbende Renter og alle i Tilfælde af Søgsmaal paagaaende Omkostninger giver jeg herved bemeldte Sparekasse Prioritet og Panteret næstefter forudbekræftede 600 Kr. til Stangerup Hospital og til højere Rente end 4% i den mig i Følge Skjøde, læst

Læst 17 Decbr. 1878

21 Maj d. A. tilhørende Ejendom, Parcellen Matr. Nr. 13b i Maglebrænde af Hartkorn 5. Skp. 1 Fdk 2½ Alb. Glskat 7 Kr. 18 Ø med Konge og Kirketiende samt i de til Ejendommen hørende Bygninger og disses Forsikringssum i den almindelige Brandkasse.
Det bemærkes, at i Stangerup Gods, hvorunder Ejendommen hører, er perpetueret 8000 Kr og forskjellige Refusioner. I Maglebrænde Sogns Kongetiende er behæftet til Statskassen 1300 Kr. og forskjellige Refusioner til Nykjøbing Kathedralskole. Paa Sognets Kirketiende hviler Pantegjæld 1100 Kr. og Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken.
Dersom jeg lader Pantet forfalde eller paadrager det Restancer i Skatter eller Afgifter, da er Kapitalen uden foregaaende Opsigelse forfalden til Betaling og skal Kreditor være berettiget til ved Forfaldstid at gjøre Udlæg i Pantet uden foregaaende Lovmaal og Dom overensstemmende med Lov af 29 Marts 1873 dens §15.

Stubbekjøbing den 13 Decbr 1878.
Jens Christian Hansen.

Til Vitterlighed
P. E. Hertz. Tiedemann.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 17 Decbr 1878.

Madsen kst.