Panteobligation

24 December 1878

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


5.

Udsl 14/12 80 Nr. 5.

Stempel 30 Kr 30 Ø.

Panteobligation.

Underskrevne Gaardejer Rasmus Peder Henriksen Stæhr. af Maglebrænde erkjender herved at have modtaget til Laans af Fru Frederikke Lassen i Nykjøbing p F. 8000 Kr. hvilke Otte Tusinde Kroner jeg forpligter mig til at forrente i Forventning af Bevilling med 5 - fem - Procent p A. fra 11 Decbr d. A. at regne med Halvdelen i hver 11 Juni og 11 Decbr Termin og skadesløst at udbetale en af de samme Terminer efter et halvt Aars Opsigelse fra en af Siderne. Kapital og Renter erlægges skadesløst og portofrit fra Kreditor´s Bopæl her i Riget.
Dersom Renten ikke erlægges i rette Tid eller nedennævnte Pant ikke holdes tilbørlig vedlige eller jeg maatte paadrage det Restancer af Skatter, Afgifter, Tiender eller forud prioriterede Ydelser eller jeg maatte undlade at holde Bygningerne Besætning, Inventarium eller Produktbeholdning brandforsikret til fuld Værdi, er strax og uden Opsigelse hele Kapitalen forfalden til skadesløs Betaling, og i Søgsmaals Tilfælde underkaster jeg mig og Arvinger der hafte en for alle og alle for en den hurtige Retsforfølgning efter fr af 25 Januar 1828.
TilSikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital Renter og alle med Opsigelse og Inddrivelse forbundne

Læst 24 Decbr. 1878.

Omkostninger meddeler jeg herved Kreditrix første Prioritets Panteret i de mig tilhørende Ejendomme i Maglebrænde By og Sogn nemlig :
- Matr Nr. 8a af Hartkorn 4 Td. 5 Skp. 2 Fdk. 1½ Alb. Glskat 88,29
og - ¨ - 37b ¨ - - ¨ - ¨ - ¨ - 3 - ¾ - ¨ under 8a
og - ¨ - 12f ¨ - - ¨ - 2 - 7 - 3 - 2¾ - ¨ - Kr 34,55
med Andel i Sognets Konge og Kirketiende de paa Ejendommen og nagelfaste Ting, Kakkelovne og Komfurer og Inventarium, Sæd, Avl og Afgrøde i Hus og paa MArk tærsket og utærsket, samt Gjødning Assurancen af alt dette og at af Ejendommen gaaende Leje og anden Interesse dog med Forbehold af Aftægt til H. R. Stæhr og Hustru med videre kapitaliseret til 4000 Kr dog med Oprykningsret. Det bemærkes, at Ejendommen henhøre under Stangerup Gods hvorfor anføres, at paa hver hel Gaard under Godset hæfter Kr 83,62 med solidarisk Ansvar for udstykkede Parceller og paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb Kr. 193,88 foruden en Del Naturalpræstationer, der ikke ere anslaaede i Penge, at paa Sognets Kongetiende hæfter kgl. Kapital 1300 Kr. og aarlig Refusion til Nykjøbing Latinskole af 10 Td. Rug, 11 Td Byg og 3 Td. Havre og at paa Sognets Kirketiende hæfter kgl. Kapital 1100 Kr, der dog skal være betalt, hvorhos alle Husfolkene i Fjendstrup skulle have fri Stolestader i Kirken. Præstetienden andrager af 8a i Forbindelse med 37b 5 TD. 5 Skp. 3¼ Fdk Byg efter Kapitalstaxt, at 12f 3 Skp. ½ Fdk Hvede, Rug, Havre Ærter og 6 Skp. ¨ ¾ Fak Byg ogsaa efter Kapitalstaxt, Vederlaget for Smaaredsel til Præsten andrager for Matr Nr 8a og 37b 3 Skp 1 Fdk Byg og for Kvægtiende 1 14/16 Fdk Byg efter Kapitalstaxt og af 12f. Vederlag for Smaaredsel 1 Skp. 2 Fdk Byg og for Kvægtiende 9/16 Fdk Byg, ligeledes efter Kapitalstaxt.
Ved Forfaldstid skal der uden Lovmaal og Dom Summe gjøres Udlæg i Pantet i Henhold til Lov 29 Marts 1873 §15 og vedtager jeg at møde og svare for Forligskommissionen for Stubbekjøbing Forligskreds og Stubbekjøbing Herredsting efter Klage og Stævning forkyndt paa den pantsatte Ejendom med Varsel som til indeboende Mand uden Hensyn til, hvor jeg da maatte Bo eller ophol-

Læst 24 Decbr. 1878.

de mig, ligesom ogsaa Opsigelse der skal kunne finde Sted.

Skrevet i Nykjøbing p. F. den 9 Decbr. 1878.
R. P. H. Stæhr.

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Opdatering.
P. G C Jensen C L. Lage.

Da nærværende Panteobligation ikke har kunnet tinglæses i rette Tid ratihaberes den herved i alle dens Punkter.

Skrevet i Stubbekjøbing den 17 Decbr. 1878
R. P. H. Stæhr

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Opdatering.
C Hermansen C. L. Lage.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 24 Decbr. 1878.

Matr. Nr 8a har Hartkorn 4 Td. 5 Skp ¨ Fdk 2 Alb. Glskat 86 Kr. 91 Ø., Matr. Nr. 12f er paa Grund af den foreliggende Udstregning ikke i Panteregistret bleven behæftet med nærværende Pantebrev.

Madsen kst.