Panteobligation

24 December 1878

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


7.

Udslettet 23/12 1884 No 21

Stempel 50 Ø.

Panteobligation.

Underskrevne Husejer Jens Rasmussen i Maglebrænde erkjender herved at have modtaget til Laans af Skræder Johan Jørgensen i Gunslev 300 Kr., hvilke Tre Hundrede Kroner jeg forpligter mig til at forrente med 4 - fire - Procent p A. fra 11 Decbr 1878 at regne med Halvdelen i hver 11 Juni og 11 Decbr Termin og skadesløst at udbetale i en af de samme Terminer efter et halvt Aars Opsigelse fra en af Siderne dog saaledes at Kapitalen ikke fra Kreditors Side med nævnte Varsel skal kunne opsiges til Udbetaling tidligere end til 11 Decbr Termin 1883, Kapital og Renter erlægges skadesløst og portofrit paa Kreditors Bopæl her i Riget.
Dersom Renten ikke erlægges i rette Tid eller nedennævnte Pant ikke holdes tilbørlig vedlige eller jeg maatte paadrage det Restancer af Skatter, Afgifter eller Tiender eller jeg maatte undlade at holde Bygningerne brandforsikrede til fuld Værdi er Kapitalen strax og uanset den foran betingede Uopsigelighed forfalden til skadesløs Betaling og i Søgsmaals Tilfælde underkaster jeg mig og mine Arvinger, der hafte en for alle og alle for en, den hurtige Retsforfølgning efter fr af 25 Januar 1828.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital, Renter og alle med Opsigelse og Inddrivelse forbundne Omkostninger meddeler jeg herved Kreditor første Prioritets Panteret i den mig ved Skjøde, som tinglæses samtidig hermed tilhørende Ejendom, Huset Matr Nr 6c i Maglebrænde By og Sogn, med tilliggehde af Hartkorn 1¼ Glskat 16 Ø de paa samme til enhver Tid værende Bygninger, disses mur og nagelfaste Ting, Kakkelovne og Komfurer medregnede og øvrige Tilbehør, Assurancen af alt dette og al af Ejendommen gaaende Leje og anden Interesse, Alt med Forbehold af, at der paahviler Ejendommen aarlig Arvefæsteafgift til Kommunitetet 1 Kr. og Rekognition ved Forandring

Læst 24 Decbr. 1878.

ad Ejer 4 Skp. Byg efter Kapitalstaxt, i hvilken Anledning intet Skjøde maa tinglæses, forinden det er forsynet med Kommunitetets Pategning.
Ved Forfaldstid skal der uden Lovmaal og Dom kunne gjøres Udlæg i Pantet i Henhold til Lov 29 Marts 1873 §15 og vedtager jeg at møde og svare for Forligskommissionen for Stubbekjøbing Forligskreds og Stubbekjøbing Herredsting efter Klage og Stævning forkyndt paa den pantsatte Ejendom med Varsel som til indenherreds Mand uden Hensyn til, hvor jeg da maatte bo eller opholde mig, ligesom ogsaa Opsigelse der skal kunne finde Sted.

Skrevet i Nykjøbing p F 16 Decbr. 1878
Jens Rasmussen

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering.
P. G. C Jensen. C L. Lage.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 24 Decbr. 1878.

Madsen kst.