Panteobligation

28 Januar 1879

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


2

Udsl. 9/12 79 Nr. 7.

Stempel 3 Kr 30 Ø

Panteobligation.

Jeg underskrevne Gaardejer Lars Johnsen Lejre i Maglebrænde erkjender herved at være Gaardejer Hans Jørgen Olsen i Taarup den Sum 2000 Kr. skyldig. Thi forpligter jeg herved mig og mine Arvinger, disse En for Alle og Alle for En til skadesløst at tilbagebetale fornævnte To Tusinde Kroner efter ½ Aars opsigelse i en 11 Juni eller 11 Decbr. Termin og til fra 11 December Termin 1878 til Betaling sker efter dertil erhvervet Bevilling at forrente samme med 5 - Fem - pro Cent p A, der erlægges med Halvdelen i hver 11 Juni og 11 Decbr Termikn, 1´ Gang i 11 Juni Termin 1879 for det indtil de forløbne Halvaar.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling paa Kredtors Bopæl heri Riget af Kapital, Renter og alle i Anledning af Fordringens Sikrelse, Opsigelse og Inddrivelse paaløbne Omkostninger pantsætter jeg herved med oprykkende Prioritet efter tidligere tinglæst Hæftelser følgende mig efter Skjøde tinglæst d 5 Juli 1855 tilhørende Ejendomme
1 Gaarden Matr. Nr. 10 i Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende
- af Hartkorn 5 Td. 1 Skp. ¨ Fdk. 2 Alb Glskat 86 Kr. 55 Ø
2 Matr. Nr. 37e sammesteds af Hartkorn 0 Skp 2 Fdk 1¼ Alb. Glskat under 10.
3 Parcellen Matr. Nr. 9b sammesteds af Hartkorn 7 Skp 3 Fdk 1 Alb Glskat 15 Kr. 45 Ø.
med den til bemeldte Ejendomme hørende Konge og Kirketiende samt min Andel af Kongetienden af Parcellerne Matr Nr. 9a, d e, f, h og i Ejendommens Bygninger, disses mur og nagelfaste Appertinentier, den til enhver Tid paa Ejendommene værende Besætning og Inventarium, Avl og Afgrøde samt Bygningernes og iøvrigt pantsatte Ejendeles Assurancesum saa og al af Ejendommen gaaende Leje og anden Interesse.
Saafremt jeg udebliver med Renten over Forfaldstid, eller jeg afhænder Pantet eller nogen Del deraf være sig ved Skjøde Kjøbekontrakt eller andet Adkomstdokument, eller jeg undlader at holde Bygninger, Besætning og Inventarium vil vedlige

Læst 28 Januar 1879.

og brandforsikrede til fuld Værdi, eller jeg paadrager Pantet Restancer af Skatter eller andre Ydelser, da er i ethvert af disse Tilfælde Kapital og Renter strax forfaldne til Betaling.
I Søgsmaals Tilfælde ere jeg og Arvinger underkastede den hurtige Retsforfølgning efter fr 25 Januar 1828 og pligtige til, hvor vi end bo eller opholde os, at møde for den Forligskommission og Ret, hvorunder Pantet hører efter Varsel som til indenherres Mand, forkyndt paa en af de pantsatte Ejendomme, hvorhos jeg vedtager, at der uden Lovmaal og Dom skal kunne gjøres Exekution i Pantet i de i Lov af 29 Marts 1873 ommeldte Tilfælde.
Det bemærkes, at den pantsatte Ejendommme høre til Stangerup Gods, at der til Stangerup Hospital skyldes 83 Kr: 62 Ø. af hver hel Gaard under Godset, for hvilken Gjæld de enkelte Parceller i Udstykningstilfælde ere solidarisk ansvarlige, at der til Stangerup Hospital hæfter solidarisk med det øvrige Stangerup Gods i Følge deklaration af 30 Novbr. 1858 forskjellige Naturalpræstationer, hvis Værdi ikke er opgivet, at der hæfter Refusioner til Forskjellige aarlig Kr 193, 87 samt 1 Td Havre ligeledes solidarisk med det øvrige Stangerup Gods. Paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hæfter kgl Kapital 1300 Kr. samt Refusion til Nykjøbing Latinskole 10 Td. Rug, 11 Td Byg og 3 Td Havre, paa Sognets Kirketiende Kr 1100, som formenes at være betalt, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken. Det klæber Mangler ved Adkomsten paa den til Matr. Nr. 10 hørende Kirketiende.

Til Bekræftelse under min Haand i 2 Vidners Overværelse.

Maglebrænde den 21 Januar 1879.
Lars Johnsen Lejre.
m. f P.

Til Vitterlighed om Underskriftens Ægthed og Dateringens Rigtighed i Overensstemmelde med D. L. 5-1-7.
Hans Olsen. L Ravnsgaard.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 28 Januar 1879.
I Ejendommen er forud prioriteret Pantegjæld til Beløb Kr 11450 Kr. hvoraf dog ikke 4000 Kr. hæfte paa Matr. Nr 9b.

Madsen kst.