Panteobligation

25 Februar 1879

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


14.

Udslettet 19/12 1882 No 7

Stempel 12 Kr. 15 Ø.

Panteobligation.

Underskrevne Gaardejer Hans Jørgen Larsen i Mag-

Læst 25 Februar 1879.

lebrænde erkjender herved at være min Søn Niels Hansen sammesteds den Sum 7300 Kr. skyldig for kontant Laan, hvilke Syv Tusinde Tre Hundrede Kroner, der forrentes med 4% - er Fire Procent - p. A. fra 11 Decbr. 1878 til Betaling sker, jeg forpligter mig til skadesløst at tilbagebetale i 11 Decbr Termin 1882 (Atten Hundrede og Firsindstyve. Kapital og Renter erlægges samtidigt paa Kreditors Bopæl heri Riget.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital, Renter og alle i Anledning af Fordringens Sikrelse og Inddrivelse paaløbende Omkostninger pantsætter jeg herved med oprykkende Prioritet efter 18000 Kr., - hvoraf 17000 til Østifternes Kreditforening med statutmæssige Forpligtelser paa flere Prioriteter til højere Rente end 4% p A. og efter Aftægt til Ane Hansdatter kapitaliseret til 647 Kr. 50 Ø. den mig i Følge Skjøde tinglæst 18 Decbr 1877 tilhørende Ejendom Gaarden Matr Nr. 15a og 37g i Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartkorn henholdsvis 4 Td 2¼ Alb. og 3 Fdk. ¾ Alb. Glskat 65 Kr. 50 Ø, Ejendommens Konge og Kirketiende, Bygninger med mur og nagelfaste Appertinentier, Besætning og Inventarium, Avl og Afgrøde, Bygningernes og øvrige pantsatte Ejendeles Assurancesum samt al af Ejendommen gaaende Leje og anden Interesse, Alt som det nu er og forefindes og med de Forøgelser og Forbedringer som senere maatte tilkomme.
Saafremt jeg afhænder Pantet eller nogen Del deraf være sig ved Skjøde, Kjøbekontrakt eller andet Adkomstdokument eller jeg undlader at holde Bygninger, Besætning og Inventarium vel vedlige og brandforsikrede til fuld Værdi, eller jeg paadrager Pantet Restancer af Skatter, Afgifter eller andre Byrder, da er i ethvert af disse Tilfælde Kapital og Renter strax forfalden til Betaling.
I Søgsmaals Tilfælde er jeg underkastet den hurtige Retsforfølgning efter fr af 25 Januar 1828 og pligtig til, hvor jeg end bor eller opholder mig at møde for den Forligskommission og Ret, hvorunder Pantet hører efter Varsel som for indenherreds Mand forkyndt paa den pantsatte Ejendom hvorhos jeg vedtager, at der uden Lovmaal og Dom skal kunne gjøres Exekution i Pantet i de i Lov af 29 Marts 1873 ommeldte Tilfælde.
Det bemærkes, at den pantsatte Ejendom hører til Stangerup Gods, at der til Stangerup Hospital skyldes 83 Kr 62 Ø. af hver hel Gaard under Godset, for hvilken Gjæld de enkelte Parceller i Udstyknings Tilfælde ere solidarisk ansvarlige, at de solidarisk med det øvrige Stangerup Gods - i Følge Deklaration af 30 Novbr. 1858 paa Ejendommen hæfter til bemeldte Hospital forskjellige Na-

Læst 25 Februar 1879.

turalpræstationer, hvis Værdi ikke er opgivet, med videre Refusioner til Forskjellige aarlig Kr 193,87 Ø samt 1 Td Havre, ligeledes solidarisk med et øvrige Stangerup Gods. Paa Sognets Kongetiende hæfter kgl Kapital 1300 Kr. samt Refusion til Nykjøbing Latinskole 10 Td. Rug, 11 Td. Byg og 3 Td Havre paa Sognets Kirketiende Kr 1100, som dog formenes at være betalt, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken. Der paahviler Pantet Vederlag for Præstetiende og i Forening med Matr Nr 9c i Maglebrænde. Smaaredsel og Kvægtiende til Præsten.

Til Bekræftelse under min Haand i 2 Vidners Overværelse.

Ved Nærværelse i Stubbekjøbing den 20 Februar 1879.
H. J. Larsen.

Til Vitterlighed om Underskriftens Ægthed og Dateringens Rigtighed.
G. Mortensen. L. Ravnsgaard.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 25 Febr. 1879

Madsen kst.