Panteobligation

25 Marts 1879

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


3.

Udsl 10/1 82 No 70.

Panteobligation

Underskrevne Gaardejer Johan Petersen af Maglebrænde erkjender herved at have modtaget kontant til Laans af Marie Nielsen i Sørup 6000 Kr., hvilke Sex Tusinde Kroner jeg forpligter mig til at forrente i Forventning af Bevillind med 5 - fem - Procent p. A fra 1ste Marts d. A. at regne, Halvdelen i hver Juni og December Termin samt skadesløst at udbetale i en af de samme Terminer efter et halvt Aars Opsigelse fra en af Siderne. Kapital og Renter erlægges skadesløst og portofrit paa Kreditors Bopæl.
Dersom Renten ikke erlægges i rette Tid, eller nedennævnte Pant ikke holdes tilbørlig vedlige, eller dersom jeg undlader at holde Bygninger, Besætning og Inventarium brandforsikret til fuld Værdi, eller dersom jeg paadrager Pantet Restancer af Skatter, Afgifter eller Rente til forud prioriterede, er Kapitalen strax uden Opsigelse forfalden til skadesløs Betaling, og i Søgsmaals Tilfælde underkaster jeg mig og mine Arvinger denr hæfte en for alle og alle for en, den hurtige Retsforfølgning efter Forordningen 25 Januar 1828.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital, Renter og alle med Opsigelse, Inkassation og Inddrivelse forbundne

Læst 25 Marts 1879.

Omkostninger meddeler jeg herved Kreditor Panteret i den mig efter Skjøde, tinglæst den 25 Januar 1876 tilkommende Ejendom Hovedparcellen :
- Matr Nr. 11a i Maglebrænde By og Sogn af Hartkorn
- 3 Td 5 Skp 2 Fdk 1¼ Alb.]
og - ¨ ¨ - 37d - - - - - - 1 Fdk ¾ Alb.] Glsk Kr 54,62

med Kirketiende, Bygninger disses mur- og nagelfaste Ting og øvrigte Tilbehør, Kakkelovne og Komfurer indbefattede, den paa Ejendommen til enhver Tid værende Besætning og Inventarium, Sæd, Avl og Afgrøde i Hus og paa Mark, tærsket og utærsket samt Gjødning, alle disse Tings Assurance, og al af Ejendommen gaaende Leje og anden Interesse, alt med Prioritet næstefter 10000 Kr. til højere Rente end 4% og med Forbehold af, at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, af hvilket svares aarlig Refusion 193 Kr. 88 Øre foruden Naturalier, der ikke ere anslaaede til Pengeværdi, at der paa hver hel Gaard hæfter Kapital 83 Kr 62 Øre, hvorfor Parcellerne ere solidarisk ansvarlige, at der paa Sognets Kirketiende hæfter Kapital 1100 Kr. der dog skal være betalt, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestade i Kirken. Præstetiende er af Matr. No 11a 4 Td. 1 Skp. ¨ ¾ Fdk. Byg, af Matr. No 37d 1½ Fdk. Byg, Smaaredsel af No 11a 2 Skp. Byg og Kvægtiende af No 11a 1½ Fdk. Byg.
Ved Forfaldstid skal der uden Lovmaal og Dom kunne gjøres Udlæg i Pantet i Henhold til Lov 29de Marts 1873 §15.

Nykjøbing p. F. den 19 Marts 1879
Johan Petersen

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering
P. G. C Jensen. Niels Peder Jensen.
Nykjøbing F. Gunsemagle

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 25 Marts 1879

Den tidligere tinglæste Pantegjæld er sikkret saaledes : Kr 8010 med 1ste Prioritet og Kr. 2000 med Prioritet efter Kr 10000.

Madsen kst.