Panteobligation

27 Maj 1879

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


8.

Udsl 10/1 88 No 16

Stempel 10 Øre.

Panteobligation

Jeg underskrevne Husmand Jens Peter Jensen af Maglebrænde erkjender herved, at jeg ved Kjøbet af den nedenfor pantsatte Ejendom er bleven skyldig til Hans Peter Hansen, er Dattersøn af Niels Pedersen i Maglebrænde, født den 1ste November 1871, den Sum 60 Kroner, hvilke Sexti Kroner jeg forpligter mig til skadesløst at betale uden Renter i 11te December Termin 1889. Skulde jeg forinden afhænde den pantsatte Ejendom ved Kjøbekontrakt, Skjøde eller andet Dokument, betales Beløbet i den først paafølgende Juni eller December Termin. Saafremt jeg ikke holder Ejendommen tilbørlig vedlige, eller jeg paadrager Pantet Restancer af Skatter eller af Renter af forud prioriterede Kapitaler eller jeg undlader at holde Bygningerne brandforsikrede til fuld Værdi, da er i

Læst 27 Maj 1879.

hvert enkelt af disse Tilfælde Kapital m. v. strax uden Opsigelse forfalden til skadesløs Betaling.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital med Renter og mulige Omkostninger giver jeg herved Prioritet og Penteret næstefter Kr. 300 eventuelt til 5% Rente pr. Anno og Aftægt til min Svigermoder Karen Marie Larsdatter i den mig ifølge Skjøde, der tinglæses samtidig hermed, tilhørende Ejendom Matr. No 20d af Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn ½ Alb. Gammelskat 6 Øre, Bygningernes mur- og sømfaste Tilbehør samt Assurance.
I Søgsmaalstilfælde er jeg underkastet den hurtige Retsforfølgning efter Forordning af 25 Januar 1828, ligesom jeg vedtager, at der uden foregaaende Lovmaal og Dom skal kunne gjøre Udlæg i Pantet i Henhold til Loven 29 Marts 1873 §15.
Til Bekræftelse med min og min beskikkede Kurator Husmand i Vejringe Jens Hansen Bødkers Underskrifter i Vidners Overværelse med Tilføjende, at der paa det samlede Matr Nr 20 i Maglebrænde hviler aarlig Afgift 4 Kroner, og maa Ejendommen ikke afhændes til Fremmede uden Stangerup Godsadministration Samtykke.

Maglebrænde men skrevet i Stubbekjøbing den 26 Maj 1879.
Hans Peter Jensen

Til Vitterlighed
Gjern. H. Munk.

Som Kurator
Jens Hansen.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 27 Maj

Læst 27 Maj 1879.

1879.

Madsen kst.