Panteobligation

24 Juni 1879

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


7.

Udsl. 3/8 80 Nr. 5.

Stempel 1 Kr 30 Ø.

Panteobligation

Underskrevne Parcellist Nils Jacobsen

af Stangerup tilstaar herved at have modtaget tillaans af Parcellist Christian Pedersen af Ridsinge paa Møen den Sum 800 Kr. hvilke Otto Hundrede Kroner jeg forpligter mig til skadesløst at betale min Kreditor den 11 Juni eller 11 Decem-

Læst 24 Juni 1879

ber Termin, hvortil Opsigelse finder Sted med et halvt Aars Varsel fra en af Siderne, og imidlertid forrenter jeg Kapitalen med 4% p. A., der erlægges med Halvdelen i hver af fornævnte Terminer.
Til Sikkerhed for Kapitalen med Renter og Omkostninger pantsætter jeg med første Prioritet den mig tilhørende Ejendom i Stangerup By, Maglebrænde Sogn:
Matr. No. 6Ab af Hartkorn 3 Skp. 3 Fdk. 1½ Alb, Glskat 7 Kr 98 Ø.
- ¨ - ¨ - 6Bb ¨ - Do - ¨ - 2 - 1½ - , Do - 1 - - 14 -
med Ejendommen Konge- og Kirketiende samt øvrige rette Tilhørende.
Skulde jeg lade Pantet forfalde, paadrager det Restancer af Skatter og Afgifter eller udeblive med Renterne over rette Forfaldstid, er Kapitalen forfalden til Betaling strax og i Søgsmaalstilfælde anvendes den hurtige Retsforfølgning efter Forordningen 25 Januar 1828, ligesom jeg ogsaa vedtager, at der efter denne Obligation skal kunne gjøres Exekution i Pantet uden Lovmaal, Forlig eller Dom, overensstemmende med Lov af 29 Marts 1873.

Skreven i Stubbekjøbing den 18 Juni 1879.
Niels Jacobsen.

Til Vitterlighed
H. P. Halling. Wald Jensen.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 24 Juni 1879.

Ejendommen henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende bemærkes, at der paa hver hel Gaard hæfter Kr. 83,62 med solidarisk Forpligtelse for udstykkede Parceller, og af hele Godset svares aarlige Refusioner til Beløb kr. 193,88 foruden Præstationer, der ikke ere anslaaede i Penge.

Paa Sognets Kongetiende hæfter kongelige Penge og Kornrefusioner.

Oxenbøll.