Panteobligation

9 December 1879

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


31.

Udsl. 27/1 1880 Nr. 6.

Stempel 65 Ø.

Panteobligation.

Underskrevne H. J Jørgensen Uhrmager i Mag-

Læst 9 Decbr. 1879.

lebrænde tilstaar herved at have modtager til Laans af Sparekassen i Aastrup Sogn og Omegn den Kapital Fire Hundrede Kroner, hvilke 400 Kr. jeg forpligter mig til skadesløs at tilbagebetale til ovennævnte Sparekasses Bogholder paa hans Kontor efter Sex Maaneders Varsel til den derefter førstkommende 11 Juni eller 11 Decbr Termin. I Renter betaler jeg Fem pro Cent pro Anno, som beregnes forud og betales med Halvdelen til hver 11 Juni eller 11 Decbr. Termin. Bevilling til at svare Fem pro Cent i aarlig Rente forrentes meddelt.
Saalænge Kapitalen forbliver uopsagt, forpligter jeg mig til paa denne at afdrage Ti Kroner hver 11 Juni og 11 December.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital, Renter og Omkostninger pantsætter jeg herved, med Prioritet efter nedennævnte Hæftelser, den mig i Følge Skjøde læst samtidig hermed, heri Maglebrænde By og Sgon tilhørende Ejendom Matr Nr. 35a af Hartkorn ¨¾ Alb., Glskat ¨ Kr ¨ Ø med de til Ejendommen hørende Bygninger samt i Ildebrandstilfælde disses Assurancesum.
Forud for nærværende Gjæld hæfter paa den pantsatte Ejendom.
Intet.
Saafremt Renten ikke erlægges til Forfaldstid eller Pantet ikke forsvarlig vedligeholdes, eller jeg undlader at holde Pantets Bygningr brandforsikrede, eller jeg paadrager Pantet Restancer af Renter til forudprioriterede Kreditorer, eller jeg ved Kjøbekontrakt, Skjøde eller andet Dokument afhænder eller overdrager til en Anden den pantsatte Ejendom eller Dele af samme, er Kapitalen strax uden Opsigelse forfalden til skadesløs Udbetaling.
I Søgsmaals Tilfælde angaaende dette Laan er jeg pligtig at møde for Stubbekjøbiong Forligskommission og Herreds Ret med Varsel om for Herredets Beboere og undergiver mig forøvrigt den hurtige Retsplaje efter Fr. af 25 Januar 1828.

Maglebrænde skrevet i Aastrup den 10 April 1879.
H. J. Jørgensen.

Til Vitterlighed
L. Lindholm H. Lindholm..
Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 9 Decbr. 1879.

Oxenbøll.