Panteobligation

13 Januar 1880

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


47.

Udslettet 26/1 86 Nr. 4.

Stempel 1 Kr 30 Ø

Panteobligation.

Underskrevne Husmand Niels Jensen i Alkestrup tilstaar herved at være Snedkerlærling Lars Johan Madsen i Stubbe-

Læst 13 Januar 1880.

kjøbing den Sum 800 Kr. skyldig. Thi forpligter jeg herved mig og mine Arvinger, disse En for Alle og Alle for En til skadesløst at betale fornævnte Otte Hundrede Kroner efter et halvt Aars Opsigelse i en 11 Juni eller 11 Decbr. Termin og til, saa længe Kapitalen hos mig indestaar, fra 11 Decbr. d. A. at regne at forrente samme med 5% - er Fem Procent - pro anno, der erlægges med Halvdelen i hver 11 Juni og 11 Decbr. Termin.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling paa Kreditors Bopæl her i Riget af Kapital, Renter og alle i Anledning af Fordringens Sikrelse, Opsigelse og Inddrivelse paaløbende Omkostninger pantsætter jeg herved med Prioritet næstefter aarlig Afgift 3 Td 2 Skp. Byg efter Kapitalstaxt til det Classenske Fideikommis og 600 Kr. paa første Prioritet til højere Rente end 5% p A. den mig i Følge Udlægsskjøde, som tinglæses samtidigt hermed, tilhørende Ejendom Matr. No 8 i Alkestrup By, Maglebrænde Sogn af Hartkorn 3 Skp. ¨ Fdk. ¨ ¾ Alb. Glskat 5 Kr 62 Ø med Bygninger, disses mur og nagelfaste Appertinentier, Besætning og Inventarium, Avl og Afgrøde, Bygningernes og øvrige pantsatte Ejendeles Assurancesum samt al af ejendommen gaaende Leje og anden Interesse.
Saafremt jeg udebliver med Renten over Forfaldstid, eller jeg afhænder Pantet eller nogen Del deraf, være jeg ved Skjøde, Kjøbekontrakt eller andet Adkomstdokumnent, eller jeg undlader at holde Bygninger, Besætning og Inventarium vel vedlige og brandforsikrede til fuld Værdi, eller jeg paadrager Pantet Restancer af Skatter, Afgifter, Tiender eller Prioritetsrenter, da er i ethvert af disse Tilfælde Kapital og Renter strax forfalden til skadesløs Betaling.
I Søgsmaals Tilfælde ere jeg og Arvinger underkastede den hurtige Retsforfølgning efter Fr. 25 Januar 1828 og pligtige til, hvor vi end bo eller opholde os, at møde for den Forligskommission og Ret, hvorunder Pantet hører, efter Varsel som til indenherreds Mand forkyndt paa den pantsatte Ejendom, hvorhos jeg vedtager, at den uden foregaaende Lovmaal og Dom skal kunne gjøres Udlæg i Pantet i de i Lov af 29 Marts 1873 §15 ommeldte Tilfælde. Der paahviler Pantet Præstetiende.
Det bemærkes, at Adkomstdokumenterne paa Matr. No 8 skulle forinden Tinglæsningen forevises paa Corselitze Godskontor.

Til bekræftelse under min Haand i 2 Vidners Overværelse.

Ved Nærværelse i Stubbekjøbing den 30 Decbr. 1879.
Niels Jensen.

Til Vitterlighed om Underskriftens Ægthed og Dateringens Rigtighed.
G. Mortensen. L. Ravnsgaard.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 13 Januar 1880.

Madsen kst.