Panteobligation

29 Juni 1880

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


20.

Udslettet 7/6 1887 No 2.

Stempel 18 Kr 30 Ø.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Gaardejer Jens Nielsen Thrane af Stangerup erkjender herved at være skyldig til Sparekassen for Stubbekjøbing og Omegn den Kapital 11000 Kr. siger elleve tusinde kroner, hvilken Kapital jeg forpligter mig og Arvinger disse en for alle og alle for en, til efter tre Maaneders foregaaende Opsigelse fra en af Siderne skadesløs at tilbagebetale paa Sparekassens Kontor en af de sædvanlige Kontordage i en 11te Juni eller 11te Decbr. Termin.
Saalænge denne Kapital hos mig indestaar svarer jeg deraf i Følge forventet Bevilling i aarlig Rente 4½% p. C., der erlægges med Halvdelen i hver af de ovenfor nævnte Terminer inden den 18de i Terminsmaaneden, og skulde jeg udeblive med Renternes Erlæggelse mere end otte Dage efter denne Dato skal den hele Kapital strax være forfalden til Betaling.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af denne Gjæld med paaløbende Renter, og i Tilfælde af Søgsmaal muligt paagaaende Omkostninger, giver jeg herved bemeldte Sparekasse Prioritets Panteret næstefter Kr. 800 af hvilketsomhelst Pengeinstituts Midler og til højere Rente end 4% i den mig i Følge tinglæst Skjøde tilhørende Ejendom i Stangerup By Maglebrænde Sogn.
Gaarden Matr Nr. 1a af Hartkorn 2 Td. 3 Skp. ¨ Fdk. 1½ Alb. Glskat 34,47
- ¨ - 1b af - Do - 3 - 3 - 3 - ¾ - Do 54,66
- ---------------------------------------------------------
- 5 Td. 6 Skp. 3 Fdk. 2¼ Alb. Glskat 89,13
tilligemed denne Ejendoms Konge og Kirketiende.
Det bemærkes at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, og at der paa hver hel Gaard under Godset hviler Kapi-

Læst 29 Juni 1880

tal Kr. 83,62, hvorfor udstykkede Parceller ere solidarisk ansvarlige, paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb Kr. 193,88, foruden en Del Naturalpræstationer, der ikke ere anslaaede i Penge; paa Maglebrænde Sogns Kirketiende hviler Kapital Kr. 1300 samt aarlig Refusion til , Nykjøbing Latinskole 10 Td. Rug, 11 Td. Byg og 3 Td. Havre; paa Sognets Kirketiende hviler Kr. 1100, der dog skulle være betalte, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken, og at en tidligere Ejer mangler tinglæst Adkomst. I Tilfælde af Ildsvaade hæfter Bygningernes Assurancesum.
Dersom jeg lader Pantet forfalde eller kjendelig forringe, eller jeg paadrager Pantet forfalde eller kjendelig forringe, eller jeg paadrager det Restancer af Skatter og Afgifter, eller jeg ved Skjøde, Kjøbekontrakt eller andet Dokument afhænder enten hele Pantet eller Dele deraf, eller jeg undlader at holde Bygningerne brandforsikrede til fuld Værdi, da er Kapitalen i hvert enkelt af disse Tilfælde strax forfalden til Betaling. Iøvrigt forpligter jeg mig til angaaende nærværende Forskrivning at taale Udlæg i Pantet uden foregaaende Dom eller Forlig i Henhold til Lov 29 Marts 1873 dens §15.

Stunnekjøbing den 16 Juni 1880.
Jens Nielsen Trane.

Til Vitterlighed
C. Schultze. P. Skytte

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 29 Juni 1880.

Den indrømmede Prioritet kan ikke gives før et Beløb af Kr. 800, da der for et under 17 Decbr. 1878 tinglæst Laan stort Kr. 5000 er givet Prioritet i Ejendommen efter Kr. 11000.

Madsen
kst.