Panteobligation

25 Januar 1881

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


4.

Stempel 50 Ø.

Obligation.

Jeg underskrevne Christen Larsen Husejer i Maglebrænde tilstaar ved denne Obligation at jeg af Gaardejer Peder Larsen Møller i Horreby har modtaget et Laan af 200 Kr. skriver To Hundrede Kroner, som jeg lover og forpligter mig til at tilbagebetale med et halvt Aars Varsel til denne min Kreditor eller hans Arvinger til hvilkensomhelst Termin, det forlanges.
Til ydermere Sikkerhed for skadesløs Betaling for denne Kapital og den deraf flydende Omkostninger giver jeg denne min Kreditor Pant i nedennævnte mig tilhørende Ejendele nemlig :
Et Glasskab Værdi ........ 30 Kr. 1 Havlebænk til Værdi ..... 20 Kr.
1 Kommode .................. 20 - 1 Saltolden .......................... 8 -
1 Kakkelovn .................. 60 - 1 Klædeskab ..................... 25 -
1 Bord ............................ 12 - 1 Dragkiste ....................... 25 -
- ________
- Summa 200 Kr.
hvilke Ejendele med Kreditors Tilladelse oppebevares hos mig foreløbig.
Skulde ovennævnte Sum efter at være lovlig opsagt ikke til den nævnte 11 Juni eller 11 Decbr. Termin blive tilbagebetalt bliver forannævnte min pantsatte Ejendele denne min Kreditor eller hans Arvingers fuldkomne og retsmæssige Ejendom uden noget Krav eller Indsigelse fra min Side.
Denne Obligation som jeg egenhændig har underskrevet i tvende Vidners Overværelse staar det min Kreditor frit for at lade tinglæse og protokollere paa min Bekostning naar han finder for godt.

Maglebrænde den 13 December 1880.
Christen Larsen.

Til Vitterlighed.
Chr. Strange. Lars Skomager.

Foranstaaende Pantsætning ratihaberer jeg

Læst 25 Januar 1881.

forpligter mig derhos til at forrente Kapitalen med 4% p. A. fra 11 s. M. og betales med Halvdelen i hver Juni og Decbr. Termin. Skulde Renten udeblive over rette Forfaldstid er Kapitalen strax forfalden til Udbetaling. I Søgsmaalstilfælde underkaster jeg mig Fr. af 25 Januar 1828 og betales skadesløse Søgsomkostninger.

Maglebrænde den 1 Januar 1881.
Christen Larsen.

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 25 Januar 1881.

Det bemærkes at nærværende Dokument ikke er gyldigt som Pantebrev da Bestemmelserne i Fr. 28 Juli 1841 ikke ere iagttagne. Madsen
kst. (L. S.)