Panteobligation

7 Februar 1882

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


1.

Udslettet 13/1 1885 No 9.

Tingdagen den7 Februar 1882.

Stempel 3 Kr. 75 Ø.

Panteobligation

Jeg underskrevne Væver Lars Christian Møller af Stangerup erkjender herved at have modtaget til Laans af Smed Jens Jacobsen af Bregninge den Sum 450 Kr. siger Fire Hundrede Femti Kroner.
Denne Kapital forpligter jeg mig til skadesløst at tilbagebetale efter ½ Aars Opsigelse i en 11te Juni eller 11te December Termin og saalænge den hos mig indestaar at forrente samme med 4½ p. C. p. A., der erlægges med Halvdelen i hver ordinær Ter-

Tingdagen den 31 Januar 7 Febr. 1882.
min inden den 18de i Terminsmaanederne paa Kreditors Bopæl uden speciel Anfordring frea 11 December 1881 at regne.
Saafremt jeg nogensinde udebliver med Renten over Forfaldstid ..... vide pag 132 ..... giver jeg herved Prioritet og Panteret næstefter Kr. 400 af hvilketsomhelst Pengeinstituts Midler og til højere aarlig Rente end 4% i den mig i Følge Skjøde, dateret 21de, tinglæst 22 Juni 1880 tilhørende umatrikulerede Ejendom i Stangerup By, Maglebrænde Sogn i Panteregistret betegnet som et Gaardmændene tidligere tilhørende Gadestykke saa og i Ejendommens Bygninger ..... i Overværelse af 2 Vidner med Tilføjende, at en tidligere Ejer mangler tinglæst Adkomst, at Anders Pedersen og Hustru for Livstid have fri Afbenyttelse af Ejendommen, og at der henstaar uudslettet tvende Obligationer til P. Jensen m. Fl. til samlet Beløb Kr. 200, der dog skal være betalte.
Saa længe Obligationen hos mig indestaar forpligter jeg mig til paa samme aarlig at afdrage 40 Kr., der erlægges med Halvdelen 20 Kr. hver Juni og December Termin. Udebliver et Afdrag nogensinde over Forfaldstid; er hele Kapitalen strax forfalden til Betaling.

Skrevet i Stubbekjøbing den 1ste Februar 1882.
Lars Christian Møller.

Til Vitterlighed
Madsen. H. Munk.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 7 Febr. 1882.

Madsen.
kst. (L. S.)