Panteobligation

8 Januar 1884

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


27.

Stempel 65 Øre.

Udslettet 5 Juli 1904 nr. 23.

Panteobligation.

Underskrevne Skræder

Tingdagen den 8 Januar 1884.
Hans Peder Rasmussen af Maglebrænde erkjender herved at være skyldig til Maglebrænde Sogns Alderdomsforsørgelseskasse ¨ den Kapital 400 Kr., er Fire Hundrede Kroner, hvilken Kapital jeg forpligter mig til efter Sex Maaneders foregaaende Opsigelse fra en af Siderne skadesløs at tilbagebetale Kreditor den 11 Juni eller 11 Decbr. Termin.
Saalænge denne Kapital hos mig indestaar, svarer jeg deraf i Følge kongelig Bevilling i aarlig Rente 5 pro Cent der erlægges med Halvdelen i hver Termin inden den 18de i Terminsmaaneden.
Saafremt jeg nogensinde paadrager nedenstaaende Pant Restance af Skatter, Afgifter eller Tiender, eller jeg ved Skjøde, Kjøbekontrakt eller andet Dokumetn maatte afhænde hele Pantet eller Dele der af, eller jeg undlader at holde Bygningerne, Besætningen eller Inventarium vel vedlige og til fuld Værdi forsikrede mod Brandskade, skal Kapitalen strax uden Opsigelse og Henstand være forfalden til Betaling.
Ligesom jeg vedtager, at Kreditor i alle Fordringer angaaende nærværende Foreskrivning skal, naar Forfaldstid er kommen, kunne gjøre Udlæg i Pantet uden foregaaende Forlig eller Dom under Iagttagelse af Reglerne i Lov af 29de Marts 1873 dens § 15, saaledes underkaster jeg mig i Søgsmaalstilfælde den ved Forordningen af 25de Januar 1828 hjemlede hurtige Retsforfølgning. Iøvrigt er jeg uden Hensyn til mit personlige Værneting pligtig til at møde for Stubbekjøbing Forligskommission og Herredsret med Varsel som fir indenbysboende, og skulle alle Indkaldelser, Stævninger og Afkrævninger ved Fogden, samt Forkyndelser sigtende til Inddrivelse af Gjælden efter denne Obligation, kunne ske paa den pantsatte Ejendom med for mig bindende Kraft, uanset at jeg ikke længere der maatte bo eller opholde mig.
Mine Arvinger, der en for alle og alle for en skulle opfylde nærværende Forskrivning, ere underkastede samme Forpligtelser som jeg.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital, Renter og mulige Omkostninger ved Fordringens Sik-

Tingdagen den 8 Januar 1884.
relse, Inddrivelse eller Opsigelse etc. giver jeg bemeldte Alderdomsforsørgelseskasse første Prioritets Panteret i den mig i Følge Skjøde tinglæst 29de Novbr. 1881 tilhørende Ejendom Matr. No 25a af Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartkorn ¨ Td. 1 Skp. ¨ Fdk. ¨ Alb. Gammelskat under Gaardene, saa og i Ejendommens Bygningers mur= og nagelfaste Appertinentier, Besætning og Inventarium, Byrningers m. v. Assurancesum, Leje og al anden Interesse.
Det bemærkes at der af Jordlodden svares aarlig Afgift til Gaardmændene 4 Kr, at Husene ikke maa afhændes til fremmede eller ubekjendte uden Godsadministrationens Samtykke, at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, og at Præstetienden svares med 3½ Fdk. Byg efter Kapitalstaxt.

Maglebrænde den 22de December 1883.
Hans Peder Rasmussen.

Til Vitterlighed.
P. Hansen. Johan Pedersen.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 8 Januar 1884.

Madsen
kst. (L. S.)