Panteobligation

27 Januar 1884

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


5.

Stempel 80 Øre.

Udslettet 21/12 1886 No 45

Panteobligation.

Jeg underskrevne Parcellist John Peter Larsen, i Maglebrænde erkjender herved at være Gaardejer H. Hansens Enke Johanne Kirstine Petersen i Gunslev den Sum 500 Kr. skyldig. Thi forpligter jeg herved mig og mine Arvinger, disse en for alle og alle for en, til skadesløst at tilbagebetale fornævnte Fem Hundrede Kroner efter ½ Aars Opsigelse i en 11te Juni eller 11t December Termin og til fra 11 Januar d. A. til Betaling sker at forrente samme med 5 p. Ct. p. a., der erlægges med Halvdelen i hver 11 Juni og hver 11te December Termin, første Gang i 11t Juni Termin d. A. for den indtil da forløbne Tid.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling paa Kreditors Bopæl her i Riget af Kapital, Renter, Renter Renter og alle i Anledning af Fordringens Sikrelse, Opsigelse og Inddrivelse paaløbende Omkostninger pantsætter jeg herved med Prioritet næst efter 3600 Kr. paa 1ste Prioritet - Rente 4½ p. Ct. p. A. den mig ifølge tinglæst Skjøde tilhørende Ejendom i Maglebrænde By og Sogn.

Matr. No 9c af Hartkorn 0 Td. 7 Skp. 3 Fdk. Glskat . 15 Kr. 03 Øre
- - 9d - ¨ - 0 - 3 - 0 - Do - 6 - 36 .
- __________________________________________________
- - ialt af Hartkorn 1 Td 3 Skp. 3 Fdk., Glskat . 21 Kr. 39 Øre
med Bygninger samt Matr. Nr. 9c's Andel i Sognets Konge- og Kirketiende og Matr: 9d's Andel i Sognets Kirketiende, Bygningernes mur- og nagelfaste Tilbehør, hvorunder Kakkelovne og Komfurindretninger skulle henregnes, Ejendommens Besætning, Inventarium, Avl og Afgrøde, Bygningernes

Tingdagen d: 27 Januar 1885.

og øvrige pantsatte Ejendeles Assurancesum saavelsom al af Ejendommen gaaende Leje og anden Interesse.
Saafremt jeg udebliver med Renten og Forfaldstid, eller jeg afhænder pantet eller nogen Del deraf, være sig ved Skjøde, Bygninger, Besætning og Inventarium ved vedlige og brandforsikrede til fuld Værdi, eller jeg paadrager Pantet Restance af Skatter, Afgifter eller andre Byrder, der er i ethvert af disse Tilfælde, Kapital og Renter strax forfalden til Betaling.
I Søgsmaalstilfælde ere jeg og Arvinger underkastede den hurtige Retsforfølgning efter Frd. 25 Januar 1828, og pligtige til hvor vi end bo eller opholde os, at møde for den Forligskommission og Ret, hvorunder Pantet hører efter Varsel som for indenherreds Mand forkyndt paa den pantsatte Ejendom, hvorhos jeg vedtager, at der uden foregaaende Lovmaal (Forlig eller Dom) skal kunne gjøres Udlæg i Pantet i den i Lov af 29 Marts 1873 § 15 ommeldte Tilfælde.
Det bemærkes, at der paahviler Matr. Nr. 9c en aarlig Ydelse af 1 Td. Rug til Ejeren af Matr. Nr. 15c i Maglebrænde, saalænge Jens Hansen Thranes Enke lever, at den pantsatte Ejendom hører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende anføre, at der paa hver hel Gaard under Godset hæfter Kr. 83,62 med solidarisk Ansvar for udstykkede Parceller og at der paa hele Stangerup Gods hviler aarlige Refusioner til Beløb Kr, 183,88 foruden en Del Naturalpræstationer, der ikke ere anslaaede til Pengeværdi, at der paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hviler kgl. Kapital 1300 Kr: og aarlig Afgift til Nykjøbing Latinskole 10 Tdr. Rug, 11 Tdr. Byg og 3 Tdr. Havre, at der paa samme Sogns Kirketiende hviler kgl. Kapital 1100 Kr., der skal være betalt, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have

Tingdagen d: 27 Januar 1885.

fri Stolestader i Kirken, samt at der paahviler Pantet Præstetiende.

Til bekræftelse under min Haand i 2 Vidners Overværelse.

p. t. Stubbekjøbing d: 26 Januar 1885.
John Peter Larsen.

Til Vitterlighed, ogsaa om rigtig Datering.
L. Damsgaard. S. P. Lund.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d. 27 Januar 1885

Madsen
kst.