Panteobligation

12 Januar 1886

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


25.

Stempel 2 Kroner.

Udsl 25/6 1895 Nr 53.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Husejer og Stenhugger Hans Chr. Nielsen af Maglebrænde erkjender herved, at jeg ved modtaget kontant Laan er bleven skyldig til Gaardejer og Sognefoged Peder Pedersen Skytte af Vejringe den Sum 1200 Kr, siger

Tingdagen d 12te Januar 1886.

Et Tusinde To Hundrede Kroner
Denne Kapital forpligter jeg mig til skadesløst at tilbagebetale efter ½ Aars Opsigelse i en 11 Juni eller 11 December Termin og saalænge den hos mig indestaar at forrente samme med Fem p. C. p. A., der erlægges med Halvdelen i hver ordinær Termin inden den 18de i Terminsmaanederne paa Kreditors Bopæl uden speciel Anfordring.
Saafremt jeg nogensinde udebliver med Renten ..... vide pag. 57 ..... giver jeg herved 1ste Prioritets Panteret i den mig i Følge Skjøde, der tinglæses samtidig hermed tilhørende Ejendom Matr. Nr. 32 af Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartkorn 1 Fdk. uden Gammelskat saa og i Ejendommens Bygninger ..... i Overværelse af 2 Vidner med Tilføjende, at der af Ejendommen svares i aarligt Vederlag for Præstetiende 0¾ Fdk. Byg efter Kapitalstaxt, og at der er Mangel i Henseende til en tidligere Ejers Adkomst paa Ejendommen, idet den i sin Tid er afhændet af Sognepræsten i Maglebrænde, der besad den uden behørig tinglæst Adkomst.
Til yderligere Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital med Renter og mulige Omkostninger indestaar jeg medunderskrevne Gaarejer Anders Rasmussen Hemmingsen af Rodemark, idet jeg forbeholder mig Ret til af Kreditor at forlange Transport paa Obligationen, dersom jeg indfrier den, som Kautionist og Selvskyldner.

Skrevet i Stubbekjøbing den 16de December 1885.
Hans Chr. Nielsen.

Som Kautionist og Selvskyldner for de i Obligationen nævnte 1200 Kr.
A. R. Hemmingsen.

Til Vitterlighed om Underskriftens Ægthed og Dateringens Rigtighed
Johan Piil. H. Munk
af Sortsø. af Stubbekjøbing.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 12 Januar 1886.

Madsen
kst.