Panteobligation

22 Juni 1886

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


7.

Stempel 90 80 Øre.

Udsl 25/6 89 Nr. 10

Panteobligation.

Jeg underskrevne Maler Edvard Ludvig Ahlburg af Maglebrænde erkjender herved, at jeg ved Kjøbet af den nedenfor pantsatte Ejendom er bleven skyldig til Husmand Niels Peter Jensen sammesteds den Sum 500 Kr. siger Fem Hundrede Kroner.
Denna Kapital forpligter jeg mig til skadesløst at tilbagebetale efter ½ Aars Opsigelse i en 11 Juni eller 11te De-

Tingdagen den 22de Juni 1886.

cember Termin, og saalænge den hos mig indestaar at forrente samme med Fire p. Ct. pro anno, der erlægges med Halvdelen i hver ordinær Termin inden den 18de i Terminsmaanederne paa Kreditors Bopæl uden speciel Anfordring.
Saafremt jeg nogensinde ----- vide Pag. 57 ----- giver jeg herved 1ste Prioritets Panteret i den mig ifølge Skjøde der tinglæses samtidig hermed tilhørende Ejendom Matr. No 20a af Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartkorn 1¼ Alb., Gammelskat 12 Øre saa og i Ejendommens Bygninger, mur= og nagelfaste Appertinentier ----- i Overværelse af 2 Vidner med Tilføjende, at der af den forhen samlede Ejendom Matr. No 20 svares aarlig Afgift til Gaardmændene 4 Kr., men denne Afgift paahviler det Jordlodden Matr. No 20b alene at udrede.
Kapitalen kan af Kreditor ej opsiges til Udbetaling før i Juni Termin 1888 (Otteti Otte) med et halvt Aars forudgaaet Varsel, dog hans Ret efter Obligationens 3die Afsnit forbeholdt.
Som Debitors beskikkede Kurator medunderskriver jeg Smed Johan Julius Nielsen af Maglebrænde.

Maglebrænde, men skrevet i Stubbekjøbing den 15de Juni 1886.
E. L. Ahlburg, Maler.

Til Vitterlighed om Underskriftens Ægthed og Dateringens Rigtighed.
L. R Kr. Gustavsen. H. Munk.
Gaardejer i Nr. Alslev.

Som Kurator.
Joh. J. Nielsen.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 22 Juni 1886. - Kuratorbeskikkelse forevist.

Oxenbøll.
(L. S.)