Panteobligation

7 September 1886

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


3.

Stempel 3 Kr. 30 Øre.

Udsl 25/2 1896 Nr 10

Panteobligation.

Underskrevne Rasmus Peter Henriksen Stæhr, Gaardejer i Maglebrænde tilstaar herved at have modtaget tillaans af Sparekassen for Aastrup Sogn og Omegn den Kapital To Tusinde Kroner, hvilke 2000 Kr. jeg forpligter mig til skadesløs at tilbagebetale ovennævnte Sparekasses Bogholder paa hans Kontor efter sex Maaneders

Tingdagen d: 7 September 1886.

Varsel til den derefter førstkommende 11 Juni eller 11 Decbr. Termin. I Renter betaler jeg Fem p. C. p. A., som beregnes forud og betales med Halvdelen til hver 11 Juni og 11te December Termin. Bevilling til at svare 5% i aarlig Rente forrentes meddelt. - Paa den laante Kapital forpligter jeg mig til at afdrage 20 Kr. hver 11 Juni og 11 December.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital, Renter og mulige Omkostninger pantsætter jeg herved med Prioritet efter nedennævnte Hæftelser den mig ifølge Skjøde tinglæst henholdsvis 1ste Februar 1876 og 18de Juli 1871 i Maglebrænde By og Sogn tilhørende Ejendom Matr. Nr. 8a, 37b og 12f af Hartkorn 4 Td. 5 Skp 3 Fdkr 2½ Alb, Gammelskat 121 Kr 44 Øre med de til Ejendommen hørende Bygninger, samt i Ildebrandstilfælde disses Assurancesum tilligemed Ejendommens fra samme uadskillelige Andel i Sognets Konge og Kirketiende.
Forud for nærværende Gjæld hæfter paa den pantsatte Ejendom 1) Pantegjæld 3200 Kr. til højere Rente end 4%. -
2) Aftægt, kapitaliseret til 4000 Kr. -
Det bemærkes, at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende fremhæves, at paa hver hel Gaard under Godset hæfter Kapital Kr. 83,62, for hvilket Beløb udstykkede Parceller ere solidarisk ansvarlige, ligesom der paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb Kr. 193,88 foruden en Del Naturalpræstationer, der ikke ere anslaaede i Penge, at der paa Sognets Kirketiende hviler kgl. Kapital Kr. 1100,00, der dog skal være betalt, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestade i Kirken, og at der paa Sognets Kongetiende hæfter Kapital Kr. 1300,00 og aarlig Refusion 10 Td Rug, 11 Td. Byg og 3 Td. Havre.
Saafremt Renten ikke erlægges til forfaldstid, eller Pantet ikke forsvarlig vedligeholdes, eller jeg undlader at holde Pantets Bygninger brandforsikrede, eller jeg paadrager Pantet Restancer af Renter til forud prioriterede Kreditorer, eller jeg ved Kjøbekontrakt, Skjøde eller andet Dokument afhænder eller overdrager til en anden den pantsatte Ejendom eller Dele af samme er Kapitalen strax og uden Opsigelse, forfalden til skadesløs Udbetaling.
I

Tingdagen d: 7 September 1886.

Søgsmaalstilfælde angaaende dette Laan er jeg og Kautionist pligtige at møde for Stubbekjøbing Forligelseskommission og Herreds Ret med Varsel som for Herredets Beboere og undergiver mig forøvrigt den hurtige Retspleje efter Forordn: af 25 Januar 1828, ligesom jeg ogsaa vedtager at det uden Lovmaal og Dom skal kunne gjøres Exekution i den pantsatte Ejendom for Kapital, Renter og Omkostninger i Henhold til Lov af 29de Marts 1873 § 15.

Maglebrænde men skrevet i Aastrup d. 13 August 1886.
R. P. H. Stæhr.

Til Vitterlighed.
C. H. G. Jørgensen. S. Jørgensen.

Til yderligere Sikkerhed for prompte og skadesløs Betaling af Kapital, Renter og Omkostninger indestaar underskreven Christen Hermansen, Gaardejer i Stangerup som Kautionist og Selvskyldner.

p. t. Aastrup d. 13 August 1886.
C. Hermansen.

Til Vitterlighed.
C. H. G. Jørgensen. S. Jørgensen.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d. 7d September 1886.

V. Oxenbøll.