Panteobligation

30 November 1886

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


7,

Stempel Kr. 1,45.

Udslettet 22 September 1908 nr. 9.

Panteobligation.

stor Kr 886,94 udstedt af Parcellist R. Rasmussen Davidsen til Creditforeningen af Grundejere i de danske Østifter. -
Undertegnede Parcellist Rasmus Rasmussen Davidsen som er bleven Ejer af den ifølge Obligation tinglæst den 2den Februar 1864, 12te Juli 1864 og 9de December 1879 af min Fader Parcellist Rasmus Davidsen til "Creditforeningen af Grundejere i de danske Østifter" dens 2den Serie pantsatte Ejendommes beyggede Parceller Matr. No 19c, 37a og 37c i Maglebrænde By og Sogn, under Stubbekjøbing Herreds Jurisdiktion, i Maribo Amt med tilhørende Konge- og Kirketiende, overtager herved den ifølge nysnævnte Obligation tilbagestaaende Restgjæld til et Beløb af Kr 886,94 og erkjender saaledes, at jeg, ved i forrige Debitors Sted at indtræde som Medlem i bemeldte Forening, er bleven skyldig til denne 2den Serie : Otte Hundred, Firsindstyve og Sex Kroner 94 Øre.
I Forhold til den oprindelige ved den forannævnte Obligation stiftede Gjæld til Beløb 650 Rdlr = 1300 Kr er Et Tusinder og Tre Hundrede Kroner bliver jeg altsaa ifølge Foreningens Statuter solidarisk ansvarlig med dens øvrige nuværende eller tilkommende Debitorer af 2den Serie for alle af denne Serie indgaaede Forpligtelser, indtil jeg statutmæssigen er udtraadt af samme. ~ Af bemeldte oprindelige Gjælds Beløb erlægger jeg aarligen fra 11te Juni 1886 at regne og indtil Gjælden er betalt, 5 er fem Procent eller 665 Kroner, hvoraf Halvdelen eller 2½ Procent erlægges i hver 11te Juni og ligeledes Halvdelen eller 2½ Procent i hver 11te December Termin. Af disse halvaarlige ----- vide Pag. 165 ----- i Forhold til den oprindelige Gjæld til Foreningen for atter at ----- pantsætter jeg herved med 1ste Prioritet næstefter Refusionsandelene paa Stangerup Gods og paa Tienderne, den i Taxationsforretning af 12te Oktober 1879 af Foerningens Taxationsmænd beskrevne og mig ifølge Adkomst, som er tinglæst den 24de August 1886, tilhørende Ej-

Tingdagen d. 30 November 1886.

endom: Parcellerne M. No 19a, 37a og 37c i Maglebrænde By og Sogn, under Stubbekjøbing Herreds Jurisdiction, i Maribo Amt, skyldsatte :
Matr. No. - 19a af Hartkorn ¨ Tdr 2 Skp ¨ Fdk 2¾ Alb. Glskat
- - 37a - Do - ¨ - 2 - ¨ - 1¾ - Do Kr 6,08
- - 37c - Do - ¨ - ¨ - 3 - 2¾ - Do under M. No 14a
- --------------------------------------------------------------------------------
- Ialt Hartkorn - 0 Tdr 5 Skp 1 Fdk 1¼ Alb. Gammelskat Kr. 6,08
med tilhørende Konge- og Kirketiende og med de paa Ejendommen til enhver Tid værende Bygninger, sammes mur- nagel- eller jordfaste Tilbehør, derunder Kakkelovne og Komfurindretninger indbefattede, Jordernes Avl og Afgrøde, Ejendommens Leje og anden Interesse samt Besætning, Brandredskaber, Inventarium og Redskaber saavelsom samtlige ----- forannævnte Tilbehør, Besætningen, Inventariet og Produktbeholdningen assurerede mod Ildsvaade til deres Værdi, eller jeg paadrager Pantet Restance af Skatter, offentlige Afgifter eller Tiender, eller Restance med Hensyn til de Præstationer eller Behæftelser som ere Prioriterede i Ejendommen forud for Foreningens Fordring, eller hvis saadanne Restancer maatte vise sig at være paadragne Pantet af den oprindelige Debitor, da er Capitalen eller ----- med forannævnte Tilbehør, Produktbeholdning, Besætning og Inventarium ere forsikrede mod Ildsvaade. Alle Indbetalinger, som ----- af 25. Januar 1828 foreskriver.
Det bemærkes, at de paa Stangerup Gods hvilende forskjellige Refusioner ufgjør ialt Kr 193,88. Matr. Nr. 19 udgjør oprindelig Parcellerne af Gaardene Matr. No 7, 18 og 13a, og paa enhver af disse hefter ifølge Declaration, tinglæst d. 22 Februar 1859 Kr 83,62 til Stangerup Hospital med Oprykningsret og i Udstykningstilfælde hefte

Tingdagen d. 30 November 1886.

Parcellerne solidarisk. ~ Ifølge Declaration, læst 26de Maj 1863, hefter hver af Gaardene paa Stangerup Gods uden solidarisk Forpligtelse for sin Andel i de hele Godset paahvilende forskjellige Refusioner, hvis pengeværdi ikke er opgivet, hvorhos Gaardene ere pligtige efter Omgang at befordre Inspectionsmedlemmerne til Møder i Hospitalet. ~ Paa Kongetienden hefter Andel i den paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hvilende kgl. Kapital 1300 Kr og Refusion til Nykjøbing Latinskole aarlig 10 Tdr Rug, 11 Tdr Byg og 3 Tdr Havre. - Paa Kirketiende hviler Andel i den paa Maglebrænde Sogns Kirke og Kirketiende heftende kgl Kapital 1100 Kr., som dog skal være betalt, og Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken.
Der paahviler den pantsatte Ejendom Præstetiende, men der findes er ikke Noget tinglæst om, at den indløselige Del af Brankhæftelsen paahviler Pantet.

Skrevet i Stubbekjøbing d. 17. November 1886.
R. Rasmussen Davidsen.

Til Vitterlighed om Underskriftens Ægthed og Dateringens Rigtighed.
Østergaard, H. Munk.
Politibetjent. By- og Herredsfm.
- Stubbekjøbing.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d 30 November 1886 dels som Pantebrev for Kr 886,94 dels med Hensyn til det Debitor i Forhold til 1300 Kr paahvilende solidariske Ansvar for Foreningens Gjæld samt hans Forpligtelse til eventuelt at svare overordentlige Bidrag til Reserve- og Administrationsfornden.

P. Th. Madsen.
cst (L. S.)