Panteobligation

21 December 1886

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


17,

Stempel Kr. 3,30.

Udslettet 7 Januar 1908 Nr. 39.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Møller Johannes Ferdinand Damm af Maglebrænde erkjender herved at være Enkefru Helene Bunkeflod født Fibiger i Stubbekjøbing den Sum 2000 Kr skyldig. Thi forpligter jeg herved mig og mine Arvinger, disse En for Alle og Alle for En til skadesløst at tilbagebetale fornævnte To Tusinder Kroner efter ½ Aars Opsigelse i en 11te Juni eller 11te December Termin og til fra 11te December d. A. til Betaling sker at forrente samme med 4½% p. a. der erlægges med Halvdelen i hver 11te Juni og hver 11te December Termin.
Til Sikker-

Tingdagen d. 21. Decbr 1886.

hed for skadesløs Betaling af Kapital, Renter, Rentes Rente og alle i Anledning af Fordringens Sikrelse, Opsigelse eller Inddrivelse paaløbende Omkostnninger pantsætter jeg herved med 1ste Prioritet de mig ifølge Adkomst, tinglæst 14. Juni 1868, tilhørende Ejendomme Maglebrænde Vindmølle med Grund Matr. No 20c af Mølleskyld 4 Skpr og Parcellen Matr. No 7c i Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 3 Fdk 0½ Alb, Gammelskat 1 Kr 41 Øre, Møllens og øvrige Bygningers mur- og nagelfaste Tilbehør, hvorunder Kakkelovne og Komfurindretninger skulle henregnes, Ejendommens Besætning, Inventarium (herunder Møllens Inventarium, staaende og løbende Redskaber), Avl og Afgrøde, samtlige Bygningers og øvrige pantsatte Ejendeles Assurancesum saavelsom al af de nævnte Ejendomme gaaende Leje og anden Interesse.
Saafremt jeg udebliver med Renten over Forfaldstid, eller jeg afhænder Pantet eller nogen Del deraf, være sig ved Skjøde, Kjøbekontrakt eller andet Dokument, eller jeg undlader at holde Bygninger, Besætning og Inventarium vel vedlige og brandforsikrede til fuld Værdi, eller jeg paadrager Pantet Restancer af Skatter, Afgifter eller andre Byrder, da er i ethvert af disse Tilfælde Kapital og Renter strax forfalden til Betaling.
I Søgsmaalstilfælde ere jeg og Arvinger underkastede den hurtige Retsforfølgning efter Frd. 25. Januar 1828 og pligtige til, hvor vi end bo eller opholde os, at møde for den Forligskommission og Ret, hvorunder Pantet hører, efter Varsel som for indenherreds Mand, forkyndt paa den pantsatte Ejendom, hvorhos jeg vedtager, at der uden foregaaende Lovmaal (og Forlig eller Dom) skal kunne gjøres Udlæg i Pantet i de i Lov 29 Marts 1873 § 15 ommeldte Tilfælde.
Det bemærkes, at Matr. No 7b formentlig er delagtig med Matr. No 7a i Vederlaget for Smaaredsel 3 Skp 1 Fdk Byg og for Kvægtiende 2 15/16 Fdk. Byg efter Kapitalstaxt.

Til Be-

Tingdagen d. 21. Decbr 1886.

kræftelse unden min Haand i 2 Vidners Overværelse.

Stubbekjøbing, den 18de December 1886.
J. F. Damm.

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering.
J. P. Lund. L. Ravnsgaard.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d 21. Decbr. 1886.

Madsen.
kst (L. S.)