Panteobligation

10 Januar 1888

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


25.

Stempel 30 Øre.

Udslettet 19/1 1909 No 20

Panteobligation.

Jeg underskrevne Møllebygger Ole Torkildsen i Maglebrænde erkjender herved at være Møllebygger Carl Christian Torkildsen sammesteds den Sum 200 Kr skyldig. Thi forpligter jeg mig og mine Arvinger, disse En fo Alle og Alle for En til skadesløst at tilbagebetale fornævnte to hundrede Kroner efter ½ Aars Opsigelse i en 11te Juni eller 11te December Termin og til fra 11te December d. A. til Betaling sker at forrente samme med 4% p. a, der erlægges med Halvdelen i hver 11te Juni og 11 December Termin. Kapitalen er dog uopsigelig fra Kreditors Side saa længe jeg og min Hustru Marie Andersen eller en af os lever.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling paa Kreditors Bopæl her i Riget af Kapital, Renter, Rentes Renter og alle i Anledning af Fordringens Sikrelse, Opsigelse og Inddrivelse paaløbende Omkostninger pantsætter jeg herved med oprykkende Prioritet næstefter 1250 Kr Husmandskreditforeningsmidler med statutmæssige Forpligtelser, hvorunder aarlig Ydelse 5⅕% paa 2 Prioriteter, nemlig 1000 Kr: prioriterede i nedennævnte udstykkede Matr Nr 8c og 16c i Maglebrænde og 250 Kr. prioriterede i nedennævnte udstykkede Matr. Nr 8g og 16h ibid og 500 Kr (Rente 5% p. a) til Gaardejer Jens Pedersen i Maglebrænde de mig ifølge Skjøde, der tinglæses samtidig hermed tilhørende Ejendomme Matr. Nr 8c og 16c i Maglebrænde By og Sogn henholdsvis af Hartkorn 1 Alb og ¾ Alb og Gammelskat 19 Øre og 14 Øre, nu udstykkede i.
Matr. Nr. 8c af Hartkorn ¾ Alb: Gammelskat 12 Øre
- - 8g ¨ - do - ¼ - - do - 7 -
- - 16c ¨ - do - ¾ - - do - 12 -
- - 16h ¨ - do - 0 - - do - 2 -
med Bygninger samt Konge- og Kirketiende, Bygningernes mur- og nagelfaste Tilbehør, hvorunder Kakkelovne og Komfurerindretninger skulle henregnes, Bygningernes og øvrige pantsatte Ejendeles Assurancesum samt al af Ejendommen gaaende Leje og anden Interesse.
Saafremt jeg ikke erlægger Renten fuldt ud til Forfaldstid eller jeg afhænder Pantet eller nogen Del deraf, være sig ved Skjøde, Kjøbekontrakt eller andet Dokument, eller jeg undlader at holde Bygningerne, Besætning og Inventarium vel vedlige og brandforsikrede til fuld Værdi, eller jeg paadrager Pantet nogen Restance af Skatterm Afgifter eller andre Byrder, da er i ethvert af disse Tilfælde Kapital og Renter strax forfalden til Betaling uden Hensyn til den foran betingede Uopsigelighed. I Søgsmaalstilfælde ..... vide Pag 846 ..... ommeldte Tilfælde.
Til Bekræftelse under min Haand i 2 Vidners Overværelse med Tilføjende, at der paahviler Ejendommen Præstetiende, og at Adkomsten paa Konge- og Kirketienden paa det oprindelige Matr Nr 16c er mangelfuld, samt at der paahviler det oprindelige Matr Nr 8c Vej- og Brøndservitut Sluttelig bemærkes, at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende bemærkes, at der paa hver hel Gaard under Godset hæfter Kapital Kr 83,62

Tingdagen d. 10 Januar 1888.

for hvilken de enkelte Parceller ere solidarisk ansvarlige, og at der paa af hele Godset til Stangerup Hospital svares aarlige Refusioner til Beløb Kr 193,88 foruden Naturalier, der ikke ere anslaaede til Penge, at der paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hviler kgl. Kapital 1300 Kr og aarlig Refusion til Nykjøbing Latinskole 10 Td. Rug, 11 Td. Byg og 3 Td. Havre, og paa samme Sogns Kirketiende hæfter kgl Kapital 1100 Kr, der dog skal være betalt, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken.

Ved Nærværelse i Stubbekjøbing d. 16 December 1887.
Ole Torkildsen.

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering
L. Ravnsgaard. J. P. Lund.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d. 10 Januar 1888.

Madsen
kst.