Panteobligation

24 Januar 1888

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


17.

Stempelfri.

Udslettet 29 Mai 1906 nr. 2.

Panteobligation.

Undertegnede Gaardejer Johan Pedersen Maglebrænde erkjender herved, at jeg ved at have modtaget et kontant Laan er bleven skyldig til Spare= og Laanekassen for Falsters Landbostand den Sum 10000 Kr, skriver Ti Tusinde Kroner.
Denne Gjæld forpligter jeg mig til at forente med 4½% p. A, skriver halvfemti procentproanno fra 11te d. M., hvilken Rente erlægges hver 11¨ Juni og 11¨ December, første Gang førstkommende 11¨ Juni for det da forløbne Tidsrum.
Kapitalen forbliver indestaaende i nedennævnte Ejendom saaledes, at den med ½ Aars Vasel fra en af Siderne kan opsiges til Udbetaling i en 11te Juni eller 11¨ December Termin.
Kapital, Renter og eventueller Afdrag blive stedse at erlægge portofrit paa Kreditors Bopæl, eller hvilket andet Sted her i Riget, han maatte forlange.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital, Renter og alle i Tilfælde af Opsigelse og sammes Forkyndelse eller Retsforfølgninger flydende Omkostninger giver jeg herved Kreditor 1¨Prioritets Panteret : den mig i Følge Skjøde af 10 December 1875, læst 25¨ Januar 1876, tilhørende Ejendom i Maglebrænde By og Sogn :
Mtr Nr 11a af hartkorn 3 Tdr 5 Skp 2 Fdk 1¼ Alb { Gammelskat
¨ 37d ¨ ¨ ¨ - ¨ - 1 - ¾ - { 54 Kr 62 Øre
med Kirketiende og reserveres, at Ejendommene henhøre under Stangerup Gods, af hvilket svares aarlige Refusion Kr 193,88 foruden Naturalier, der ikke ere anslaaede til Penge, og paa hver hel Gaard hviler Kapital Kr 83,62, for hvilken U udstykkede Parceller ere solidarisk ansvarlige, at der paa Sognets Kirketiende hviler Kapital 1100 Kr, hvilken dog skal være betalt, og at Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken.
Iøvrigt pantsættes Ejendommen tilligemed alle dertil hørende Bygninger med deres mur= og nagelfaste Appertinentier (derunder Kakkelovne), Bygningernes Assurancesum, Besætningen og Inventariet, den til enhver Tid paa Ejendommen værende Gjødning og Afgrøde; Straa, Hø og utærsket Sæd og Assurancen paa alt dette, med al af Ejendommen faldende Leje og Interesse, samt : enhver Forøgelse eller og Forbedring, som Ejendommen eller de øvrige oven-

Tingdagen den 24 Januar 1888.

nævnte pantsatte Gjenstande senere maatte undergaa.
Udebliver jeg med Betalingen af forfaldne Renter over 8 Dage ..... vide Pag 18 ..... Forpligtelser efter nærværende Obligation ..... som til Indenherredsboende kan forkyndes paa den pantsatte Ejendom med samme Retsvirkning som paa min Bopæl.
Kreditor har Ret til i de i Lov af 29¨ Marts 1873 § 15 nævnte Tilfælde at gjøre Exekution i Pantet uden Lovmaal og Dom, hvilken Ret ogsaa skal kunne gjøres gjældende i Tilfælde af Udeblivelse med Renter.

Udstedt i Nykjøbing p. F. d 20¨ December 1887.
Johan Petersen.

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering
G J. Mortensen. O. Gustavsen
Gaardejer i Sdr. Ørslev

Foranstaaende Pantsætning ratihaberes.

Nykjøbing p. F. d 18 Januar 1888.
Johan Petersen.

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering
E. Damgaard. O. Gustavsen

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d 24¨ Januar 1888.

I Medfør af Konverteringsloven af 1¨ April 1887 passer nærværende Dokument stempelfrit, da der samtidig hermed er aflæst 2 af samme Debitor udstedte og i samme Ejendom prioriterede Panteobligationer til Beløb 10000 Kr.

Madsen
kst. (L. S.)