Panteobligation

8 Januar 1889

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


54.

Stempel Kr 1,65.

Udsl. 14/7 91 Nr 11

Panteobligation.

Jeg underskrevne Husejer Søren Rasmussen Simonsen af Maglebrænde erkjender herved, at jeg ved Kjøbet af den nedenfor pantsatte Ejendom er bleven skyldig til forhenværende Gaardejer Peder Jensen Smed af Falkerslev den Sum 1000 Kr, siger Et Tusinde Kroner.
Denne

Thingdagen d: 8 Januar 1889.

Kapital forpligter jeg mig til skadesløst at tilbagebetale efter ½ Aars Opsigelse i en 11te Juni eller 11te December Termin og saalænge den hos mig indestaar at forrente samme med Fire pCtpA., der erlægges med Halvdelen i hver ordinær Termin inden den 18de i Terminsmaanederne paa Kreditors Bopæl uden speciel Anfordring.
Saafremt jeg ..... v P 19 ..... giver jeg herved 1ste Prioritets og Panteret i den mig ifølge Skjøde af Dags Dato, der thingslæses samtidig hermed, tilhørende Ejendom Matr Nr 8f af Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartkorn 1 Fdk 0¼ Alb, Glskat 62 Øre tilligemed Ejendommens Konge- og Kirketiende, saa og i ..... Overværelse af 2 Vidner med Tilføjende, at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende fremhæves, at paa hver hel Gaard under Godset hviler Kapital Kr 83,62, for hvilket Beløb udstykkede Parceller ere solidarisk ansvarlige, ligesom der paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb Kr 193,88 foruden en Del Naturalpræstationer, der ikke ere anslaaede til Penge, at der paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hviler Kapital 1300 Kr og aarlig Refusion stor 10 Tdr Rug, 11 Tdr Byg og 3 Tdr Havre samt at der paa Sognets Kirketiende hviler Kapital 1100 Kr, der dog skal være betalt, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken.

Skrevet i Stubbekjøbing den 15¨ December 1888.
S. R. Simonsen

Til Vitterlighed om Underskriftens Ægthed og Dateringens Rigtighed
Østergaard. H. Munk.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d: 8¨ Januar 1889.

Wineken (L. S.)