Panteobligation

8 Januar 1889

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


50.

Stempel Kr 1,65.

Udsl. 18/2 1890 No 4

Panteobligation.

Jeg underskrevne Gaardejer Rasmus Peter Henriksen Stæht i Maglebrænde erkjender herved at være forhenværende Gaardejer Søren Simonsen sammesteds den Sum 1000 Kr skyldig - Thi forpligter jeg mig og mine Arvinger, disse En for Alle og Alle for En, til skadesløst at tilbagebetale fornævnte Et Tusinde Kroner efter ½ Aars Opsigelse i en 11te Juni og hver 11te December Termin.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling paa Kreditors Bopæl her i Riget af Kapital, Renter, Rentes Renter og alle i Anledning af Fordringens Sikrelse, Opsigelse og Inddrivelse paaløbende Omkostninger pantsætter jeg herved med oprykkende Prioritet næstefter til Dato thinglæste Hæftelser mig ifølge thinglæste Skjøder tilhørende Ejendomme Matr Nr 8a, 37b, 12f og 15b i Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af samlet Hartkorn 7 Tdr 6 Skp 1 Fdk 2 Alb, Glskat Kr 122,28 samt Konge- og Kirketiende, Bygningernes mur- og nagelfaste Tilbehør hvorunder Kakkelovne og Komfurindretninger skulle henregnes, Ejendommens Besætning og Inventarium, Avl og Afgrøde (paa Mark og i Hus) tærsket og utærsket, Bygningernes og øvrige pantsatte Ejendeles Assurancesum samt al af Ejendommen gaaende Leje og anden
Saa-

Thingdagen den 8 Januar 1889.

fremt jeg ..... vide Pag 103 ..... forkyndt paa en af de pantsatte Ejendomme, hvorhos jeg vedtager, at der uden foregaaende Lovmaal (Forlig eller Dom) skal kunne gjøres Udlæg i Pantet i de i Lov 29¨ Marts 1873 § 15 ommeldte Tilfælde.
Det bemærkes, at Ejendommene henhøre under Stangerup Gods, i hvilken Henseende bemærkes fremhæves, at der paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb 193 Kr 88 Øre foruden en Del Naturalpræstationer, der ikke ere anslaaede til Penge, og at der paa hver hel Gaard under Godset hæfter Kr 83,62 foruden med solidarisk Ansvar for udstykkede Parceller, at der paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hæfter kgl. Kapital 1300 Kr og aarlig Refusion til Nykjøbing Latinskole 10 Tdr Rug, 11 Tdr Byg og 3 Tdr Havre og paa samme Sogns Kirketiende kgl Kapital 1100 Kr, der dog skal være betalt, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken, samt at der paahviler de pantsatte Ejendomme Præstetiende, Kvægtiende og Smaaredsel til Præsten.

Til bekræftelse under min Haand i 2 Vidners Overværelse.

Ved Nærværelse i Stubbekjøbing den 19¨ December 1888.
R. P. H. Stæhr.

Til Vitterlighed om rigtig Datering
L. Ravnsgaard. J. P. Lund.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d: 8 Januar 1889.

Paa Ejendommen, der ere skyldsatte for Hartkorn 7 Tdr 6 Skp 3 Fdk 2½ Alb, Glskat Kr 121,35, hæfter Aftægt og Pantegjæld til Beløb 41000 Kr.

Wineken (L. S.)