Panteobligation

24 December 1889

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


25.

Stempel 50 Øre.

Udslettet 20 Januar 1903 nr. 8.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Væver Lars Olsen i Maglebrænde erkjender herved at være Enkefru Helene Bunkeflod, født Bunkeflod Fibiger, i Stubbekjøbing den Sum 300 Kr skyldig. Thi forpligter jeg mig og mine Arvinger, disse En for Alle og Alle for Een, til skadesløst at tilbagebetale fornævnte Tre Hundrede Kroner efter ½ Aars Opsigelse i en 11te Juni eller 11te December Termin og til fra 11te December d. A. til Betaling skeer at forrente samme med 4½ pCt p A., der erlægges med Halvdelen i hver 11te Juni og hver 11te December Termin.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling paa Creditors Bopæl heri Riget af Capital, Renter, Rentes Renter og alle i Anledning af Fordringens Sikrelse, Opsigelse og Inddrivelse paaløbende Omkostninger pantsætter jeg herved med oprykkende Prioritet næstefter 700 Kr, skyldige til "Creditforeningen af Ejere af mindre Ejendomme paa Landet i Østifterne" med statutmæssige Forpligtelser, hvorunder aarlig Ydelse 5⅕%, den mig ifølge Adkomst læst 13de Januar 1880, tilhørende Ejendom Matr Nr 16d og 8b i Maglebrænde By og Sogn, af Hartkorn henholdsvis 2¾ Alb og 1¾ Alb, Glskat ialt 72 Øre, med Bygninger, Konge- og Kirketiende af Matr NNr 8b og Kirketiende af Matr Nr 16d, Bygningernes mur- og nagelfaste Tilbehør, hvorunder Kakkelovne og Comfurindretninger skulle henregnes, Ejendommens Avl og Afgrøde, Bygningernes og øvrige pantsatte Ejendeles Assurancesum saavel som al af Ejendommen gaaende Leje og anden Interesse.
Saafremt jeg ..... v P. 103 ..... ommeldte Tilfælde. Det bemærkes, at der er Mangel i Henseende til en tidligere Ejers Adkomst, paa Kirketiende af Matr Nr 16d og paa Konge- og Kirketiende af Matr NNr 8b, at der paahviler Pantet Præstetiende, at der paa hele Sognets Kongetiende hviler Kgl. Capital 1300 Kr og Refusion til Nykjøbing Latinskole aarlig 10 Td Rug, 11 Tdr Byg og 3 Tdr Havre, at der paa Sognets Kirketiende hviler kgl. Capital 1100 Kr, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken, at Ejendommen henhøre under Stangerup Gods, i hvilken Henseende fremhæves, at der paa hver hel Gaard under Godset Kr 83,62 med solidarisk Forpligtelse for udstyk-

Thingdagen den 24¨ Decbr 1889.

kede Parceller og paa hele Godset aarlige Refusioner til Beløb Kr 193,88 foruden en Del Naturalpræstationer, der ikke ere ansatte til Pengeværdi.

Ved Nærværelse i Stubbekjøbing den 23¨ December 1889.
Lars Olsen

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering
L. Ravnsgaard. Ludvig Reinau

Læst inden Stb. Herreds Ret den 24¨ Decbr 1889.

P. Th. Madsen
cst (L. S.)