Panteobligation

14 Januar 1890

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


7.

Stempel 1 Kr.

Udslettet 30/4 1901 nr. 3.

Panteobligation.

Undertegnede Husejer Jens Rasmussen i Maglebrænde erkjender herved, at jeg ved at have modtageter contant Laan er bleven skyldig til Spare- og Laanekassen for Falsters Landbostand den Sum 600 Kr, skriver Sex Hundrede Kroner.
Denne Gjæld forpligter jeg mig til at forrente med 4½ pCt, skriver halvfemte procent pro anno førstkommende 11te Juni for det da forløbne Tidsrum.
Capitalen forbliver indestaaende i nedennævnte Ejendom saaledes at den med ½ Aars Varsel fra en af Siderne kan opsiges til Udbetaling i en 11¨ Juni eller 11¨ December Termin.
Capital,

Thingdagen den 14¨ Januar 1890

Renter og eventuelle Afdrag blive stedse at erlægge portofrit paa Creditors Bopæl eller hvilket som helst Sted heri Riget, han maatte forlange.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Capital, Renter og alle i Tilfælde af Opsigelse af sammes Forkyndelse eller Retsforfølgninger flydende Omkostninger giver jeg herved Creditor første Prioritets Panteret i den mig i følge Skjøde af 28¨ sm. og som thinglæses samtidig hermed, tilhørende Ejendom Matr Nr 9h i Maglebrænde By og Sogn af Hartkorn 1 Alb, Gammelskat 22 Øre, med Andel i Sognets Konge- og Kirketiende, dog med Reservation af, at Ejendommen henhøre under Stangerup Gods, i hvilken Anledning bemærkes, at paa hver hel Gaard under Godset hæfter Capital Kr 83,62, for hvilket Beløb udstykkede Parceller ere solidarisk ansvarlige, ligesom der paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb Kr. 193,88 foruden en Del Naturpræstationer, der ikke ere anslaaede til Penge, at der paa Sognets Kirketiende hviler Capital 1100 Kr, der dog skal være betalt, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken og at der paahviler Vejservitut til Fordel for Nr 9i.
Iøvrigt pantsættes Ejendommene tilligemed alle dertil hørende Bygninger med deres mur- og nagelfaste Appertinentier (derunder Kakkelovne, Bygningernes Assurancesum, med al af Ejendommen faldende Leje og Interesse .....v P. 327 ..... og pligtige at give Møde for Nykjøbing F. Forligskreds Forligscommission og samme Kjøbstads Jurisdiction som første Instans. Forligsindkaldelse, Stævning og Dom med Varsel som til Indenbyesboende kan forkyndes paa den pantsatte Ejendom med samme Retsvirkning, som paa min Bopæl.
Creditor har Ret til i de i Lov af 29de Marts 1873 § 15 nævnte Tilfælde at gjøre Execution i Pantet uden Lovmaal og Dom, hvilken Ret ogsaa skal kunne gjøres gjældende i Tilfælde af Udeblivelse med Renter.

Udstedt i Stubbekjøbing den 6te Januar 1890.
J. Rasmussen

Til Vitterlighed
J. Munk. H. Munk

Læst inden Stb. Herreds Ret den 14¨ Januar 1890.

P. H. Madsen, cst (L. S.)