Panteobligation

11 Februar 1890

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


8.

Stempel 75 Øre.

Udslettet 9/1 1900 No 62.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Hjulmand Julius Christensen af Maglebrænde erkjender herved, at jeg ved Kjøbet af den nedenfor pantsatte Ejendom er bleven skyldig til min Søskende :
Hjulmand Johan Christensen af Maglebrænde den Sum ........................................ 100 Kr
Urtekræmmer Peter Christensen af Kjøbenhavn den Sum ...................................... 150 ¨
Skomager Rasmus Christensen af Maglebrænde den Sum ..................................... 100 ¨
Ugift Maren Christensen af Maglebrænde den Sum ................................................ 100 ¨
- __________
- tilsammen 450 Kr

skriver Fire Hundrede Halvtredsindstyve Kroner.
Denne Capital forpligter jeg mig til skadesløst at tilbagebetale efter ½ Aars Opsigelse i en 11¨ Juni eller 11¨ December Termin og saalænge den hos mig indestaar at forrente sammen med Fire pCt p A. der erlægges med Halvdelen i hver ordinair Termin inden den 18¨ den i Terminsmaanederne paa Creditors Bopæl uden speciel Anfordring, jfr dog nedenfor.
Saafremt jeg nogensinde ..... v P. 648 ...... giver jeg herved Prioritet og Panteret med Oprykningsret næstefter Gjæld til Aastrup Sparekasse oprindelig stor 1600 Kr, nu nedbragt, uden at dette dog kan sees af Pantebøgerne til 1505 Kr. (hvilken Gjæld jeg dog i Juni Termin d. A. maa forøge til dens oprindelige Beløb 1600 Kr.) og Aftægt til min Fader Christen Johansen, capitaliseret til 1200 Kr i den mig ifølge Skjøde af Dags Dato, der thinglæses samtidig hermed, tilhørende Ejendom Matr Nr 12c af Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af hartkorn 0 Tdr 4 Skp 0 Fdk 0 Alb, Glskat Kr 6,04 med Kirketiende, saa og i ..... i Overværelse af 2 Vidner med Tilføjende, at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende bemærkes, at paa hver hel Gaard under Godset hviler Capital Kr 83,62, for hvilket Beløb udstykkede Parceller ere solidarisk ansvarlige, ligesom der paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb Kr 193,88 foruden en Del Naturalier, der ikke ere anslaaede til Penge, og at der paa Maglebrænde Sogns Kirketiende hviler 1100 Kr, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken.
Capitalen er henstaar rentefrit og uopsigelig fra Creditorernes Side, saalænge i den første Juni eller December Termin, der indtræffer et fuldt Halvaar efter min Faders Død uden Renter til Forfaldstid
Dog forbeholdes Creditorernes Ret efter Obligationens 3die Afsnit

Skrevet i Stubbekjøbing den 5¨ Februar 1890.
Julius Christensen

Til Vitterlighed om Underskriftens Ægthed og Dateringens Rigtighed
J. Munk. H. Munk

Læst

Thingdagen den 11/2 1890

inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 11¨ Februar 1890.

Wineken (L. S.)