Panteobligation

8 Juli 1890

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


6.

Stempel 80 Øre.

Udsl. 20/10 1891. Nr. 3.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Husejer Christian Christensen af Maglebrænde erkjender herved, at jeg ved

Thingdagen d: 8¨ Juli 1890

Kjøbet af den nedenfor pantsatte Ejendom er bleven skyldig til Husejer Jens Rasmussen af Barup den Sum 500 Kr, siger Fem Hundrede Kroner.
Denne Capital forpligter jeg mig til skadesløst at tilbagebetale efter ½ Aars Opsigelse i en 11te Juni eller 11te December Termin og saalænge den hos mig indestaar at forrente samme med Fire pCt p A., der erlægges med Halvdelen i hver ordinair Termin inden den 18de i Terminsmaanederne paa Creditors Bopæl uden speciel Anfordring fra 11te Ds. at regne.
Saafremt jeg nogensinde ..... v P. 66 ..... giver jeg herved Prioritet og Panteret næstefter aarlig Arvefæsteafgift til Communitetet stor 1 Kr og Recognition ved Ejerskifte af 4 Skp Byg i den mig ifølge Skjøde af Dags Dato, der thinglæses samtidig hermed, tilhørende Ejendom Matr Nr 6c af Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartkorn 1¼ Alb, Glskat 16 Øre, saa og i Ejendommens Bygninger, mur- og nagelfaste Appertinentier, deriblandt Kakkelovne, Comfurer og indmurede Kjedler, Bygningernes m. Vs. Assurancesum, Leje og anden Interesse.
Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners under min Haand i Overværelse af 2 Vidner med Tilføjende, at Adkomstdocumenter forinden Thinglæsningen skulle have Qvittering for Recognitionens Betaling.
Capitalen kan af Creditor er opsiges til Udbetaling før i Juni Termin 1896 med et halvt Aars forudgaaende Varsel, dog forbeholdes hans Ret efter Obligationens 3die Afsnit.

Skrevet i Stubbekjøbing den 23di Juni 1890.
Christian Christensen

Til Vitterlighed
J. Munk. H. Munk.

Læst inden Stb. Herreds Ret d: 8¨ Juli 1890.

P. M. Anker (L. S.)