Panteobligation

30 September 1890

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


4.

Stempel 40 Øre.

Udsl 23/6 1896 Nr 48

Panteobligation.

Jeg underskrevne Husejer Anders Jørgen Andersen af Fjendstrup erkjender herved, at jeg ved Kjøbet af den nedenfor pantsatte Ejendom er bleven skyldig til den forrige Ejer Kurvemager Christen Pedersen af Maglebrænde den Sum 250 Kr, siger To Hundrede Halvtredsindstyve Kroner.
Denne Capital forpligter jeg mig til skadesløst at tilbagebetale efter ½ Aars Opsigelse i en 11te Juni eller 11te December Termin og saalænge den hos mig inderstaar at forrente med Fire pCt p A., der erlægges med Halvdelen i hver ordinair Termin inden den 18de i Terminsmaanederne paa Creditors Bopæl uden speciel Anfordring, fra 11¨ December Termin 1890 at regne.
Saafremt jeg ..... v P. 66 ..... giver jeg herved Prioritet og Panteret næstefter Capital 300 Kr, der forrentes med mere end 4% p. a. i den mig ifølge Skjøde, thinglæst samtidig hermed, tilhørende Ejendom Matr. Nr 10d af Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartkorn 1½ Alb, Glskat 26 Øre, saa og i ..... i Overværelse af 2 Vidner med Tilføjende, at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende bemærkes, at paa hver hel Gaard under Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb Kr 193,88 foruden en Del Naturalpræstationer, der ikke ere anslaaede til Penge. Capitalen kan af Creditor ej opsiges til Udbetaling før i December Termin 1895 (Fem og Halvfems) med et halvt Aars forudgaaet Varsel, dog forbeholdes Creditors Ret efter Obligationens 3die Afsnit.

Skrevet i Stubbekjøbing den 28¨ September 1890.
A. J. Andersen

Til Vitterlighed om Underskriftens Ægthed og Dateringens Rigtighed:
J. Munk. H. Munk

Læst inden Stb. Herreds Ret d: 30¨ Septbr 1890.

P. M. Anker (L. S.)