Panteobligation

23 Juni 1891

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


27.

Stempel 2 Kroner.

Udsl. 13/12 1923 nr 3724..

Panteobligation.

Jeg underskrevne Skomager Rasmus Christensen af Maglebrænde erkjender herved at være skyldig til Sparekassen for Stubbekjøbing og Omegn den Kapital

Thingdagen den 23de Juni 1891.

1200 Kr., siger Et Tusinde og To Hundrede Kroner, hvilken Kapital jeg forpligter mig til efter tre Maaneders foregaaende Opsigelse fra en af Siderne skadesløs at tilbagebetale nævnte Sparekasse paa dens Kontor en af de sædvanlige Kontordage i en 11te Juni eller 11te December Termin.
Saalænge denne Kapital hos mig indestaar, svarer jeg deraf ifølge kongelig Bevilling i aarlig Rente 5 pro cent, indtil videre dog kun 4¼%, der erlægges med Halvdelen i hver Termin inden den 18de i Terminsmaaneden.
Saafremt jeg ..... vide Pag 122 ..... bemeldte Sparekasse første Prioritets Panteret i den mig ifølge Skjøde, der tinglæses samtidig hermed, tilhørende Ejendom i Maglebrænde By og Sogn, skyldsat under
Matr. Nr. 21d af Hartkorn ¼ Alb Gammelskat 4 Øre
- - 22c ¨ - do - ¼ ¨ - ¨ 3 -
- - 23c ¨ - do - ¼ ¨ - ¨ 4 Øre
Det bemærkes, at der klæber Mangel ved en tidligere Ejers Adkomst paa Matr. Nr. 22c, at der paahviler de forhen samlede Husmandslodder Matr. Nr. 21, 22 og 23 en Afgift, stor 4 Kr. om Aaret for hver Lod, og at Huset paa Matr. 21 ifølge et ældre Skjøde ikke maa afhændes til fremmede eller ubekjendte uden Samtykke af Stangerup Godsadministration. Første Prioritet gives saa og i Ejendommens Bygninger, mur= og nagelfaste Appertinentier, Besætning og Inventarium, Afgrøde i Straa, Hø og utærsket Sæd i Hus eller paa Mark samt Gjødning, Bygningernes m. V. Assurancesum, Leje og al anden Interesse.

Til Bekræftelse under min Haand og i Overværelse af Vidner.

Stubbekjøbing, den 19 Juni 1891.
R. Christensen.

Til Vitterlighed for Underskriftens Ægthed og Dateringingens Rigtighed.
C. B. Benzon. Nyholm.

Læst inden Stb. Herreds Ret den 23 Juni 1891.

P. W. Anker. (L. S.)