Panteobligation

14 Juli 1891

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


8.

Stempel 10 Øre.

Udslettet i Henhold til Pl 22/4 1817 den 10/4 1894 No 12.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Husmand Christian Christensen i Maglebrænde erkjender herved at være Ejendomskommissionær R. P. H. Stæhr sammesteds den Sum 85 Kroner skyldig. Thi forpligter jeg mig og mine Arvinger, disse En for Alle og Alle for En, til skadesløst at tilbagebetale fornævnte Otte Fem Kroner i 11te December Termin dette Aar ot til fra 11te Juni d. A. til Betaling sker at forrente samme med 4 p Ct. p. A. der erlægges samtidigt med Kapitalen.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling paa Kreditors Bopæl heri Riget af Kapital, Renter, Rentes Renter og alle i Anledning af Fordringens Sikrelse og Inddrivelse paaløbende Omkostninger pantsætter jeg herved med Prioritet næstefter 400 Kroner paa 1ste Prioritet den mig ifølge Skjøde, der tinglæses samtidigt hermed, tilhørende Ejendom Matr. Nr. 8e og 16g i Maglebrænde By og sogn, med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn henholdsvis ¾ Alb og ¼ Alb., Gammelskat henholdsvis 14 Øre og 5 Øre, samt Ejendommens Konge og Kirketiende, Bygningernes mur= og nagelfaste Tilbehør, hvorunder Kakkelovne og Komfurindretninger skulle henregnes, samt al af Ejendommen gaaende Leje og anden Interesse.

Tingdagen den 14 Juli 1891.

saafremt jeg ..... vide Pag 1062 ..... ommeldte Tilfælde.
Det bemærkes, at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende fremhæves, at der paa hver hel Gaard under Godset hviler Kapital 83 Kr. 62 Øre med solidarisk Ansvarlighed for udstykkede Parceller og paa hele Godset aarlige Refusioner til Beløb 193 Kroner 88 Øre samt Naturalier, der ikke ere anslaaede ansatte til Pengeværdi, at der paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hæfter kgl. Kapital 1300 Kr. og Refusion til Nykjøbing Latinskole 10 Td Rug, 11 Td Byg, 3 Td Havre, og paa samme Sogns Kirketiende 1100 Kr, der dog skulle være betalt, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken, at der af Ejendommen svares Vederlag for Præstetiende og Smaaredsel og Kvægtiende til Præsten.

Til Bekræftelse under min Haand i 2 Vidners Overværelse.

p t Stubbekjøbing den 19 juni 1891.
Christian Christensen.

Til Vitterlighed, ogsaa om rigtig Datering.
L. Ravnsgaard. A. Marckmann.

Pantsætningen i foranstaaende Obligation fornys og gjentages herved.

p t Stubbekjøbing den 13 Juli 1891.
Christian Christensen.

Til Vitterlighed, ogsaa om rigtig Datering.
L. Ravnsgaard. A. Marckmann.

Læst inden Stb. Herreds Ret den 14 Juli 1891.

Det bemærkes, at Debitor ved et samtidig hermed tinglæst Pantebrev stort 200 Kr ligeledes har behæftet nærværende Ejendomme med Prioritet efter 400 Kroner.

P. M. Anker. (L. S.)