Panteobligation

21 Juli 1891

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


52.

Stempel 1 Kr. 5 Øre.

Udsl 18/12 1894 Nr 13

Panteobligation.

Jeg underskrevne Smed Lars Mortensen, Ejer af Huset Matr. Nr. 11 i Alkestrup, tilstaar herved at være skyldig til det Classenske Fideicommis den Sum 620 Kr., hvilker Sex Hundrede og Tyve Kroner jeg herved forpligter mig til at forrente med 4, er fire Procent aarlig, der erlægges i hver 11te Juni og 11te December Termin, hver Gang med Halvdelen og første Gang i 11te December Termin 1891 for Tiden fra 11 Juni 1891, - samt til

Thingdagen den 21 Juli 1891.

at tilbagebetale i en af disse Terminer, naar Kapitalen, efter et halvt Aars Varsel fra Kreditors eller et Aars Varsel fra min Side, bliver opsagt til Udbetaling.
Renterne, og i sin Tid Kapitalen, betales skadesløst og portofrit til denne Obligations lovlige Ejer paa dennes Bopæl, - indtil videre paa Corselitze Godskontor.
Til Sikkerhed for Kapital, Renter, og skadesløse Omkostninger, derunder inbefattet Sagfører Salær, giver jeg herved min Kreditor Prioritet og Panteret i den mig ifølge Skjøde af 23 de December 1890 tinglæst 13 Januar 1891 tilhørende Ejendom Matr. Nr. 11 i Alkestrup By, Maglebrænde Sogn, Stubbekjøbing Herred, maribo Amt, der er skyldsat for Hartkorn 2¾ Alb, uden Gammelskat, med de oaa denne til enhver Tid værende Bygninger, i dens Besætning, Inventarium, Afgrøde i tilfælde af disse Gjenstandes Assurancesum saa og i Ejendommens Leje og Interesse, alene næst efter de Ejendommen paahvilende Skatter og offentlige Afgifter. Det bemærkes, at der ved det oprindelige Skjøde er taget Reservation om at Adkomstdokumenter forinden Tinglæsningen forevises paa Corselitze Godskontor og at Ejendommen paahviler Præstetiende samt at tidligere Ejere have manglet tinglæst Adkomst paa en paa Gaden udenfor Ejendommen beliggende Smediebygning med tilliggende Jord.
Skulde jeg ..... vide Pag 3665 ..... alle for En.

Til Bekræftelse underskriver jeg denne Obligation, som paa min Bekostning kan tinglæses og protokolleres.

Alkestrup den 10 Juli 1891.
Lars Mortensen.

Til Vitterlighed.
Saugman Rasmus Christiansen.

Læst inden Stb. Herreds Ret den 21 Juli 1891.

P. M. Anker. (L. S.).