Panteobligation

12 Januar 1892

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


32.

Stempel 2 Kr.

Udslettet 1/7 1902 nr. 50.

Panteobligation

Jeg underskrevne Musiker Niels Christian Nielsen af Maglebrænde erkjender herved at være skyldig til Sparekassen for Stubbekjøbing og Omegn den Kapital 1200 Kr siger Et Tusinde To Hundrede Kroner, hvilken Kapital jeg forpligter mig til efter tre Maaneders foregaaende Opsigelse fra en Siderne skadesløs at tilbagebetale nævnte Sparekasse paa dens Kontor en af de sædvanlige Kontordage i en 11te Juni eller 11te December Termin. Saa længe denne Kapital hos mig indestaar svarer jeg deraf ifølge forventet Bevilling i aarlig Rente 5% indtil videre dog kun 4¼% der erlægges med Halvdelen i hver Termin inden den 18de i Terminsmaaneden. - Saafremt jeg nogensinde ..... vide Pag 11 ..... herved bemeldte Sparekasse 1ste Prioritets Panteret i den mig ifølge Skjøde af Dags Dato, der tinglæses samtidig hermed, tilhørende Ejendom af Maglebrænde By og Sogn skyldsat under :
- Matr Nr. 21b af Hartkorn 0¼ Album. Glskat 04 Øre
- ¨ - 22a ¨ - Do - - Do - 4 -
- ¨ - 23b ¨ - Do - - Do - 4 -
saa og i Ejendommens Bygninger, mur- og nagelfaste Appertinentier, Bygningernes m. v. Assurancesum, Leje og al anden Interesse.
Til Bekræftelse under min Haand og i Overværelse af Vidner med tilføjende, at en tidligere Ejer har manglet tinglæst Adkomst paa Matr. Nr. 22a, at der paa de forhen samlede

Tingdagen d. 12de Januar 1892.

Ejendomme Matr. Nr. 21, 22 og 23 hviler paa hvert Matr. Nr. aarlig Afgift til Gaardmændene stor 4 Kr, hvilken Afgift det dog paahviler de fra Ejendommen solgte Jordlodder at udrede samt, at Husene under Stangerup Gods, hvortil Ejendommen har hørt, ikke maa afhændes til Fremmede eller Ubekjendte uden Samtykke af Stangerup Godsadministrationen.
Medundertegnede Parcellist Rasmus Nielsen af Lillebrænde indestaar som Kautionist og Selvskyldner for Betaling af Kapital med mulige Renter og Omkostninger, jeg underskriver derhos som beskikket Kurator for Debitor. Paa Kapitalen afdrages aarlig 20 Kr med Halvdelen 10 Kr hver Juni og December Termin, første Gang i Juni Termin 1892, indtil Gjælden er nedbragt til 1000 Kr. Udebliver et Afdrag nogensinde over Forfaldstid, er hele Kapitalen, eller hvad deraf staar til Rest, forfalden til skadesløs Betaling.

Skrevet i Stubbekjøbing d. 1717de December 1891.
N. Chr. Nielsen.

Som Selvskyldnerkautionist og Kurator.
R. Nielsen

Til Vitterlighed om Underskrifternes Ægthed og Dateringens Rigtighed.
J. Munk. H. Munk.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d. 12te Januar 1892.

P. M. Anker.
(L. S.)