Panteobligation

26 April 1892

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


5.

Stempel 1 Kr. 65 Øre.

Udsl 25/10 1898 Nr 7.

Panteobligation.

Underskrevne Rasmus Peter Jørgensen, Husejer i Fjendstrup tilstaar herved at have modtaget til Laans af Sparekassen for Aastrup Sogn og Omegn den Kapital Et Tusinde Kroner, hvilke 1000 Kr. jeg forpligter mig til skadesløst at tilbagebetale til ovennævnte Sparekasses Bogholder paa hans Kontor efter Seks Maaneders Varsel til den derefter førstkommende 11. Juni eller 11 December Termin. I Renter betaler jeg Fem pro Cent pro Anno, som beregnes forud og betales med Halvdelen til hver 11 Juni og 11 December Termin. Bevilling til at svare Fem pro Cent i aarlig Rente forventes meddelt.
Paa den laante Kapital forpligter jeg mig til at afdrage 10 Kroner hver 11. Juni og 11. December.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital, Renter og mulige Omkostninger pantsætter jeg herved, med Prioritet efter nedennævnte Hæftelse, den mig ifølge Skjøde som tinglæses samtidigt hermed i Fjendstrup By, Maglebrænde Sogn tilhørende Ejendom Matr. Nr. 2c af Hartkorn 3 Skpr. 3 Fdkr. 1 Alb., Gammelskat 5 Kr. 69 Øre, med de til Ejendommen hørende Bygninger, samt i Ildebrandstilfælde disses Assurancesum tilligemed Ejendommens Andel i iSognets Konge- og Kirketiende.
Forud for nærværende Gæld hæfter paa den pantsatte Ejendom :
Pantegæld 1600 Kr.
Det er Kreditor bekendt, at Adkomster paa Kirketienden er mangelfuld at der paa hele Sognets Kirketiende hviler kgl. Kapital 1300 Kr. og aarlig Refusion til Nykjøbing Latinskole 10 Tdr. Rug, 11 Tdr. Byg, 3 Tdr. Havre, samt at der paahviler Matr. Nr. 2c Vederlag for Præstetiende, Kvægtiende og Småredsel til Præsten 1 Skp. 2¾ Fdk. Rug og ligesaameget Byg og Afgift til Stubbekjøbing Præstekald 1 Skp. 1¾ Fdk. Byg - alt aarligt og efter Kapitalstakst; endelig at Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken.
Til yderligere Sikkerhed for Opfyldeldes af de i denne Obligation paatagne Forpligtelser har jeg formaaet medunderskrevne min Broder Snedker Lars Jørgensen, i Skovby og Parcellist Lars Hansen i Lillebrænde, en for begge og begge for en, til at indestaa som Kautionister og Selvskyldnere.
Saafremt Renten ..... vide Pag 164 ..... 29. Marts 1873 § 15.

Ved Nærværelse i Stubbekjøbing den 20 Aril 1892.
Rasmus Peter Jørgensen. L. Jørgensen. Lars Hansen.

Til Vitterlighed, ogsaa om rigtig Datering
L. Ravnsgaard. H. C. Jensen.

Læst

Tingdagen den 26 April 1892.

inden Stb. Herreds Ret den 26. April 1892.

P. M. Anker. (L. S.)