Panteobligation

10 Maj 1892

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


3.

Stempel 1 Kr. 65 Øre.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Skræder Wilhelm August Bøttcher i Maglebrænde erkender herved at være Urmager H. J. Jørgensen sammesteds den Sum 1000 Kr. skyldig. Thi forpligter jeg mig og mine Arvinger, disse en for alle og alle for en til skadesløst at betale fornævnte Et Tusinde Kroner efter ½ Aars Opsigelse i en 11 Juni eller 11 December Termin og til fra 1ste Maj d. A. til Betaling sker at forrente samme med 4 p. Ct. p. A., der erlægges med Halvdelen i hver 11 Juni og hver 11 December Termin, første Gang i 11 Juni Termin d. A. for den indtil da forløbne Tid.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling paa Kreditors Bopæl heri Riget af Kapital, Renter, Rentes Renter og alle i Anledning af Fordringens Sikrelse Opsigelse og Inddrivelse paaløbende Omkostninger pantsætter jeg herved med 1ste Prioritet den mig ifølge Skjøde, der tinglæses samtidigt hermed, tilhørende Ejendom Matr. Nr. 35A af Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende, af Hartkorn ¾ Alb., Gammelskat ingen, Bygningernes mur og nagelfaste Tilbehør, hvorunder Kakkelovne og Komfurindretninger skulle henregnes, Bygningernes og øvrige pantsatte Ejendeles Assurancesum samt al af Ejendommen gaaende Leje og anden Interesse.
Saafremt jeg ikke erlægger Renten fuldtud tilt

Tingdagen den 10 Maj 1892.

Forfaldstid, eller jeg afhænder Pantet eller nogen Del deraf, være sig ved Skjøde, Købekontrakt eller andet Dokument, eller jeg undlader at holde Bygningerne vel vedlige og brandforsikrede til fuld Værdi, eller jeg paadrage Pantet nogen Restance af Skatter, Afgifter eller andre Byrder, da er i ethvert af disse Tilfælde Kapital og Renter straks forfaldne til Betaling.
I Søgsmaalstilfælde ere jeg og Arvinger underkastede den hurtige Retsforfølgning efter Frd. af 25 Januar 1828 og pligtige til, hvor vi end bo eller opholde os, at møde for den Forligskommission og Ret, hvorunder Pantet hører, efter Varsel som til indenherreds Mand, forkyndt paa den pantsatte Ejendom, hvorhos jeg vedtager, at der uden foregaaende Lovmaal (Forlig eller Dom) skal kunne gives Udlæg i Pantet i de i Lov 29 Marts 1873 § 15 ommeldte Tilfælde.

Til Bekræftelse under min Haand i 2 Vidners Overværelse.

p. t. Stubbekjøbing den 9 Mag 1892.
W. Bøttcher.

Til Vitterlighed, ogsaa om rigtig Datering
L. Ravnsgaard. J. Rasmussen.

Læst inden Stb. Herreds Ret den 10 Maj 1892.

P. M. Anker. (L. S.)