Panteobligation

21 Juni 1892

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


36.

Stempel Kr. 1,65.

Udsl 22/6 1897 Nr 50

Panteobligation.

Jeg underskrevne Husmand Jørgen Jørgensen i Stangerup erkjender herved at være Hmd. Hans Jørgensens Enke Maren Hansen i Maglebrænde den Sum 1000 Kr skyldig. Thi forpligter jeg mig og mine Arvinger, disse en for alle og alle for en, til skadesløs at tilbagebetale fornævnte et tusinde Kroner efter ½ Aars Opsigelse i en 11te Juni eller 11te December Termin, dog at samme fra Kreditrix Side tidligst kan opsiges mig til Udbetaling i 11te Juni d. A. til Betaling sker at forrente samme med 4 p. Ct. p. A., der erlægges med Halvdelen i hver 11te Juni og hver 11te December Termin.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling paa Kreditors Bopæl her i Riget af kapital, Renter, Rentes Renter og alle i Anledning af Fordringens Sikrelse, Opsigelse og Inddrivelse paaløbende Omkostninger pantsætter jeg herved med Prioritet næstefter 800 Kr paa 1ste Prioritet den mig ifølge Skøde, der tinglæses samtidig hermed, tilhørende Ejendom Matr. Nr. 6ac i Stangerup By, Maglebrænde Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 1 Skp 3 Fdk 1¾ Alb. Glskat Kr 3,47, samt Konge- og Kirketiende, Bygningernes mur- og nagelfaste Tilbehør, hvorunder Kakkelovne og Komfurindretninger skulle henregnes, Ejendommens Besætning, Inventarium, Avl og Afgrøde (paa Mark og i Hus) Bygningernes og øvrige pantsatte Ejendeles Assurancesum, saa vel som al af Ejendommen gaaende Leje og anden Interesse. - Saafremt jeg ikke ..... v. Pag 463 ..... ommeldte Tilfælde.
Det bemærkes, at den pantsatte Ejendom henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende fremhæver, at der paa hver hel Gaard under Godset hæfter Kapital Kr 83,62, for hvilken de enkelte Parceller ere solidarisk ansvarlige, og at der af hele Godset svarer til Stangerup Hospital aarlige Refusioner til Beløb Kr 193,88 foruden Naturalier, der ikke ere ansatte til Pengeværdi, at der ikke paahviler Ejendommen Præstetiende, at der paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hviler kgl. Kapital 1300 Kr og aarlig Refusion til Nykjøbing Latinskole 10 Td. Rug, 11 Td. Byg, 3 Td. Havre, at der paa samme Sogns Kirketiende hviler kgl. Kapital 1100 Kr., der

Tingdagen d. 21de Juni 1892.

dog skal være betalt, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken samt, at der paahviler den pantsatte Ejendom Vejservitut.

Til Bekræftelse under min Haand i 2 Vidners Overværelse-

Ved Nærværelse i Stubbekjøbing den 20de Juni 1892.
Jørgen Jørgensen.

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering
L. Ravnsgaard. Ole Nielsen.

Læst inden Stkb. Herreds Ret den 21de Juni 1892.

P. M. Anker. (L. S.)