Panteobligation

28 Juni 1892

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


29.

Stempel 2 Kroner.

Udsl 7/9 1897 Nr 5

Panteobligation.

Jeg underskrevne Husejer Rasmus Peter Henriksen Stæhr i Maglebrænde erkjender herved at være Parcellist Jens Larsen i Skovby den Sum 1200 Kr skyldig. Thi forpligter jeg mig og mine Arvinger, disse en for alle og alle for en, til skadesløs at tilbagebetale fornævnte et tusinde to hundrede Kroner efter ½ Aars Opsigelse i en 11te Juni eller 11te December Termin og til fra 11te Juni d. A. til Betaling sker at forrente samme med 4 p. Ct. p. A., der erlægges med Halvdelen i hver 11te

Tingdagen d. 28de Juni 1892.

Juni og hver 11te December Termin.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling paa Kreditors Bopæl her i Riget af kapital, Renter, Rentes Renter og alle i Anledning af Fordringens Sikrelse, Opsigelse og Inddrivelse paaløbende Omkostninger pantsætter jeg herved med Prioritet næstefter Skadesløsbrev stort 2000 Kr til Maglebrænde Sogns Forbrugsforening, den mig ifølge Skøde, læst 27de Januar 1891, tilhørende Ejendom Matr. Nr. 17b i Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 2 Alb., Gammelskat 29 Øre, samt Andel i Maglebrænde Sogns Konge- og Kirketiende, Bygningernes mur- og nagelfaste Tilbehør, hvorunder Kakkelovne og Komfurindretninger skulle henregnes, bygningernes og øvrige pantsatte Ejendeles Assurancesum saavelsom al af Ejendommen gaaende Leje og anden Interesse, hvorhos jeg endvidere har formaaet Gaardejerne Peder Hansen og Johan Petersen i Maglebrænde og Jens Nielsen Thrane i Stangerup til at underskrive nærværende Obligation som selvskyldnerkautionister en for begge og begge for en.
Saafremt jeg ikke erlægger Renten fuldtud efter Forfaldstid, eller jeg afhænder Pantet eller nogen Del deraf, være sig ved Skjøde, Kjøbekontrakt eller andet Dokument, eller jeg undlader at holde Bygningerne vel vedlige og brandforsikrede til fuld Værdi, eller jeg paadrager Pantet nogen Restance af Skatter, Afgifter eller andre Byrder, da er i ethvert af disse Tilfælde Kapital og Renter strax forfalden til Betaling.
I Søgsmaalstilfælde ere jeg og Arvinger samt Kautionister underkastede ..... v. Pag 463 ..... ommeldte Tilfælde.
Det bemærkes, at der paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hæfter kgl. Kapital 1300 Kr og aarlig Refusion til Nykjøbing Latinskole aarligt 10 Td. Rug, 11 Td. Byg, 3 Td. Havre, at der paa samme Sogns Kirketiende hæfter Kapital 1100 Kr., der dog skal være betalt, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken, at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende fremhæves, at der paa hver hel Gaard under Godset hæfter Kr 83,62 med solidarisk Ansvarlighed for udstykkede Parceller og paa hele Stangerup Gods aarlige Refusioner til Beløb Kr 193,88 og Naturalpræstationer, der ikke ere ansatte til Pengeværdi, at der

Tingdagen d. 28de Juni 1892.

paahviler Ejendommen Præstetiende og Vejservitut, samt at Ejendommen er udstykket fra Gaarden Matr. Nr. 17 i Maglebrænde, paa hvilken der ifølge tinglæst Deklaration hviler Forpligtelse til at afse Grund til en Vindmølle og Vej til samme, men at nævnte Mølle og Vej ikke ere beliggende paa Matr. Nr. 17b.

Til Bekræftelse underskriver jeg og mine Selvskyldnerkautionister nærværende Panteobligation i 2 Vidners Overværelse.

Maglebrænde d. 18de Juni 1892. R. P. H. Stæhr.

Som solidarisk Selvskyldnerkautionister
P. Hansen. J. N. Thrane. Johan Pedersen.

Til Vitterlighed om samtlige Underskrifters Ægthed og Dateringens Rigtighed.
A. P. Hansen. J. S. Olsen.

Læst inden Stkb. Herreds Ret den 28de Juni 1892.

P. M. Anker. (L. S.)