Panteobligation

28 Juni 1892

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


30.

Stempel 1 Kr 65 Øre.

Panteobligation.

Underskrevne Jørgen Jørgensen Husejer i Stangerup tilstaar herved at have modtaget tillaans af Sparekassen for Aastrup Sogn og Omegn den Kapital et tusinde Kroner, hvilke 1000 Kr jeg forpligter mig til skadesløst at tilbagebetale ovennævnte Sparekasses Bogholder paa hans Kontor efter 6 Maaneders Varsel til den derefter først kommende 11te Juni eller 11te December Termin. Bevilling til at svare 5 p. Ct. p. A., som beregnes forud og betales med Halvdelen til hver 11te Juni og 11te December Termin. Bevilling til at svare 5 p. Ct. i aarlig Rente forventes meddelt. - Paa den laante Kapital forpligteer jeg mig til at afdrage 25 Kr, hver 11te Juni og 11te December.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af kapital, Renter og mulige Omkostninger pantsætter jeg herved med Prioritet efter nedennævnte Hæftelse, den mig ifølge Skjøde, der tinglæses samtidig hermed i Stangerup By, Maglebrænde Sogn tilhørende Ejendom Matr. Nr. 6ac af Hartkorn 0 Td. 1 Skp 3 Fdk 1¾ Alb. Gammelskat Kr 3,47 med de til Ejendommen hørende Bygninger samt i Ildebrandstilfælde disses Assurancesum Konge- og Kirketiende, Bygningernes mur- og nagelfaste Tilbe-

Tingdagen d. 28de Juni 1892.

hør, hvorunder Kakkelovne, Komfurer, Besætning, Inventarium, Avl og Afgrøde.
Forud for nærværende Gjæld hæfter paa den pantsatte Ejendom.
Pantegjæld 1800 Kr til 4% Rente.
Det bemærkes, at den pantsatte Ejendom henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende fremhæver, at der paa hver hel Gaard under Godset hæfter Kr 83,62, for hvilken de enkelte Parceller ere solidarisk ansvarlige, og at der af hele Godset svares til Stangerup Hospital aarlige Refusioner til Beløb Kr 193,88 foruden Naturalier, der ikke ere ansatte til Pengeværdi, at der paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hviler kgl. Kapital 1300 Kr og aarlig Refusion til Nykjøbing Latinskole 10 Tdr Rug, 11 Tdr Byg, 3 Td. Havre, at der paa samme Sogns Kirketiende hæfter kgl. Kapital 1100 Kr., der dog skal være betalt, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken samt, at der paahviler den pantsatte Ejendom Vejservitut.
Til yderligere Sikkerhed for Opfyldelsen af de i denne Obligation paatagne Forpligtelser, har jeg formaaet medunderskrevne min Fader Husejer i Falkerslev Lars Jørgen Jørgensen og min Broder Husejer i Virket, Rasmus Jørgensen til at indestaa som Kautionister og Selvskyldnere.
Saafremt Renten ikke erlægges ..... v. Pag 164 ..... af 29de Marts 1875 § 15.

Stangerup men skreven i Aastrup d. 20de Juni 1892.
Jørgen Jørgensen.

Som Kautionister og Selvskyldnere.
L. J. Jørgensen. R. Jørgensen

Til Vitterlighed
P. Skytte. C. H. G. Jørgensen

Læst inden Stkb. Herreds Ret d. 28de Juni 1892.

P. M. Anker. (L. S.)