Panteobligation

20 September 1892

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


10.

Stempel 30 Øre.

Udslettet 13/2 1894 No 3.

Panteobligtion.

Jeg underskrevne Husejer Hans Jørgen Hansen af Maglebrænde erkender herved, at jeg ved købet af den nedenfor pantsatte ejendom er bleven skyldig til Maglebrænde Sogns Alderdomsforsørgelseskasse den Sum 200 Kr. siger To Hundrede Kroner.
Denne Kapital forpligter jeg mig til skadesløst at tilbagebetale efter ½ Aars Opsigelse i en 11. Juni eller 11. December Termin og saalænge den hos mig indestaar at forrente samme med Fire p. Ct. pro anno, der erlægges med Halvdelen i hver ordinær Termin inden den 18de i Terminsmaanederne paa Kreditors Kassererens Bopæl uden speciel Anfordring fra 11 Juni 1892 at regne.
Saafremt jeg ..... vide Pag 533 ..... giver jeg herved 1ste Prioritet Panteret i den mig ifølge Skjøde, tinglæst 19. Januar 1892, tilhørende Ejendom Matr. Nr. 26b af Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartkorn 0½ Alb., Gammelskat 8 Øre saa og i Ejendommens Bygninger, mur- og nagelfaste Appertinentier, deriblandt Kakkelovne, Komfurer og indmurede Kedler, Bygningernes m. V.s. Assurancesum, Leje og al anden Interesse.

Til Bekræftelse med under min Haand i Overværelse af 2 Vidner med Tilføjende, at Ejeren af M. Nr. 25b har Ret til at benytte Brønden paa den pantsatte Ejendom.

Skrevet i Stubbekøbing den 16. Septbr. 1892.
H. J. hansen.

Til Vitterlighed om Underskriftens Ægthed og Dateringens Rigtighed:
J. Munk. H. Munk.

Læst inden Stb. Herreds Ret d. 20 Septbr. 1892.

P. M. Anker. (L. S.)