Panteobligation

9 Maj 1893

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


5.

Stempel 2 Kr. 65 Øre.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Johanne Petronelle Larsen af Maglebrænde erkender herved, at jeg ved Købet af den nedenfor pantsatte Ejendom er bleven skyldig til min Broder, Parcellist John Peter Larsen sammesteds den Sum
- 800 Kr.
min Søstersøn Lauritz Peter Hansen sammesteds den Sum - 800 -
- ============
- tilsammen 1600 Kr.
skriver Et Tusinde Seks Hundrede Kroner. Denne Kapital forpligter jeg mig til skadesløst at betale i den første Juni eller December Termin, der indtræffer et fuldt Halvaar, efter at min Moder Hanne Pedersdatter er afgaaet ved Døden uden Renter til Forfaldstid paa Kreditorernes Bopæl.
Saafremt jeg maatte paadrage Pantet Restancer af Skatter, Afgifter eller Aftægt, eller jeg maatte afhænde enten hele Pantet eller Dele deraf ved Købekontrakt, Skøde eller andet Dokument, eller jeg ikke holder Bygningerne vedlige og forsikrede mod Brnadskade til fuld Værdi, da er i ethvert enkelt af disse Tilfælde Kapitalen med alt deraf Dependerende straks, fornævnte Uopsigelighed upåagtet, forfalden til Udbetaling.
Ligesom jeg vedtager, at Kreditorerne for Alt, hvad de have at fordre efter nærværende Forskrivning, naar Forfaldstiden ere kommet, under Iagttagelse af Reglerne i Lov af 29 Marts 1873 § 15 skulle uden foregaaende Lovmaal kunne gøre Udlæg i Pantet, saaledes underkaster jeg mig i Søgsmaals Tilfælde den ved Forordn. af 25 Januar 1828 hjemlede hurtige Retsforfølgning.
Iøvrigt er jeg uden Hensyn til mit personlige Værneting pligtig

Tingdagen den 9 Maj 1893.

til at møde og svare Stubbekjøbing Forligskreds og Stubbekjøbing Herreds Ret, og skulle alle Indkaldelser, Stævninger og Afkrævninger ved Fogden samt Forkyndelser, sigtende til Inddrivelse af Gælden efter denne Obligation, kunne ske paa den pantsatte Ejendom med for mig bindende Retskraft og med Varsel som til indenherreds Beonde, uanset at jeg ikke længere der maatte bo eller opholde mig.
Mine Arvinger, der en for alle og alle for en skulle opfylde nærværende Forskrivning, ere underkastede samme Forpligtelser som jeg.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital med mulige Renter og Omkostninger ved Fordringens Sikrelse, Opsigelse, Inddrivelse etc. giver jeg herved Prioritet og Panteret næstefter Aftægt til min Moder af Værdi 350 Kr. i den mig ifølge Skøde af Dags Dato, der tinglæses samtidig hermed, tilhørende Ejendom Matr. Nr. 10b af Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 1 Fdk. 2 Alb., Gammelskat 68 Øre med Konge= og Kirketiende. Bygningernes mur= og nagelfaste Appertinentier, deriblandt henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende bemærkes, at paa hver hel Gaard under Godset hviler Kapital 83 Kr 62 Øre, for hvilket Beløb udstykkede Parceller ere solidarisk ansvarlige, ligesom der paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb Kr. 193,88 foruden en Del Naturalier der ikke ere anslaaede til Penge, og at der paa Konge= og Kirketienden hviler Kapital og Refusioner.

Til Bekræftelse med min nderskrift i Vidners Overværelse.

Maglebrænde den 30te April 1893.
Johanne Petronelle Larsen.

Til Vitterlighed om Underskriftens Ægthed og Dateringens Rigtighed :

J. F. Damm. H. Munk.

Læst inden Stb Herreds Ret den 9de Maj 1893.

P. M. Anker. (L. S.).